Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 26 липня 2025
05:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Петрікова виграла 2 гранти на цехи для переробки овочів та фруктів для військових

Петрікова виграла 2 гранти на цехи для переробки овочів та фруктів для військових

З продукту формуватимуть набори здоров’я тривалого зберігання. А ще – козацькі борщі та супи швидкого приготування. Все за власним рецептом.

«Ми готуємо для захисників. Міркували, чим їх ще порадувати. Щоб було по-домашньому смачно і з тривалим терміном зберігання. З’явилися ідеї. Оформили їх у заявку та подали на два конкурси. Перемогли в обох і отримали гранти на облаштування сушарних цехів. У кожен благодійники інвестували майже 100 тис грн», – каже голова Петриківської громади Наталія Коваленко.
Гроші пішли на закупівлю спеціального обладнання. Дегідратори, слайсери, вакуматори. Навіть контейнери та стелажі у цехах спеціалізовані. Одні для зберігання сушеного продукту. Інші – для сирого.

«Переробляємо свої овочі та фрукти. Допомагають місцеві фермери. На смаколики для захисників городину несуть й місцеві. Тому працювати є з чим», – поділилася Наталія Коваленко.
Пробні порції борщового набору вже продегустували. До сушеної капусти, моркви, буряку та цибулі додали тушонку, квасолю, томатну заправку та спеції. Все вироблено господинями шкільної кухні.

«Закрутки для захисників робимо з початку війни. Накрутили мінімум 2,5 тис банок. Тепер будемо сушити овочі й формувати набори для перших страв», – пояснює директорка одного з ліцеїв громади Світлана.
Аби поласувати козацьким борщем чи супом треба буде змішати всі інгредієнти. Залити окропом та дати страві настоятися. Декілька хвилин і вона готова. З одного набору виходить п’ять літрів борщу чи супу.

«Рецепти розробляли колективно. Суп вирішили робити з додаванням горохово-м’ясного кулешу. Маємо такі закрутки. Досушимо моркву, цибулю. Назвали його «Козацькі литаври», – додає пані Світлана.
Готові набори доставлятимуть на передову. Смакуючи ними, захисники відчують домашній затишок та матимуть сили на шлях до перемоги, впевнені господині. Частину заготовок залишатимуть на потреби громади. Так поповнять стратегічний продуктовий запас.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Ера дешевих продуктів проходить»: експерт пояснив, чому шалено зростають ціни (12)

•  Ремонт за 348 мільйонів гривень: що відбувається на Старому мосту у Дніпрі (10)

•  У Дніпрі майже на півтора року обмежать рух по Амурському мосту: як рухатиметься громадський транспорт (8)

•  Про роботу автобусів №6К та №9К (6)

•  У Дніпрі «швидка» ледь не збила людей внаслідок ДТП (відео моменту) (6)

•  Припарковані автівки без номерних знаків дозволено переміщати на відведені майданчики (4)

•   Поліція затримала 14-річного підлітка, підозрюваного у вбивстві жінки в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра (4)

•  У центрі Дніпра продають легендарний нічний клуб (4)

•  «Панікувати ще не треба». Ярослава Магучіх відреагувала на перший за 3 роки фініш поза подіумом (4)

•  Як кактус зі смітника став символом затишку цілого двору в Дніпрі (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
175
років Історичному музею

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті