Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровской филармонии состоялся яркий концерт

В Днепропетровской филармонии состоялся яркий концерт

На нем слушателей знакомили с шедеврами мирового наследия и произведениями украинской классической музыки.

Несмотря на войну и регулярные отключения света, центры культуры в Днепре продолжают работать. И этим дарят радость и веру в лучшее тем зрителям и слушателям, которые находят возможность их посетить.

В этом ряду – и Днепропетровская филармония имени Когана.

Здесь состоялся прекрасный концерт, в котором прозвучали произведения укаринских и зарубежных композиторов.

Концерт посетила известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, поделившись такими впечатлениями:

«Нарешті в нашому місті з'явився оркестр европейського рівня.

Він залюбки може конкурувати з кращими оркестрами Німеччини і давати концерти на престижних світових майданчиках. Я не шуткую і не перебільшую. Вчорашній концерт під орудою Дмитра Логвіна в 10001 раз це доказав. Справжнє відродження нашого улюбленного оркестру бачили, а верніші чули усі присутні в залі.

Титанічну роботу зробив і продовжує робити в цьому напрямку директор філармоніїОлександр Хасапов. Маючи вищу музичну освіту, пан Олександр відразу може відокремити зерна від полови стосовно виконавчого рівня і слухач це добре відчуває прийшовши на концерт.

Крім того, мабудь, вже усі пооцінювачи симфонічної музики побачили аж трьох диригентов, які працюють з нашим оркестром на постійній основі. А ми, слухачи, маємо можливість вибрати того чи іншого , який нам більш зрозумілий та близький.

Та повертаючись до вчорашнього концерту хочу зазначити, що всі три твори прозвучали на такому рівні, коли ти вже вдома, а все ще не можешь опанувати себе.

По - перше, велика подяка за Левко Колодуба. Ми зовсім не знаємо нашу українську класику! Страшно! І тому сльозне прохання включати якомога більше творів нашіх композиторів.

Шедевріальне виконання другокурсником Дніпропетровської академії музики ім.. Глінки Антоном Бондаренко Концерту №1 для фо-но з оркестром Ференца Ліста заслуговує самих високих похвал. На жаль, у вільному доступі нема записів славнозвісної Хатії Буніатішвілі, коли вона вчилась на другому курсі. Я мала змогу прослухати ( у запису), вона ТОДІ була слабіша. І тому, Антоне, bravo bravissimo.

І, нарешті, Йоганнес Брамс завершив концерт. Вельми потужно! Господи, допоможи повернутися на землю і прийти до тями.

Красно дякую УСІМ, завдяки кому я ще перебуваю у світі, де панують звуки та гармонія. З нетерпінням чекаю концерту в наступну неділю».

Фото Ирины Семенчук.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте