Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
21:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині побільшало випадків отруєння чадним газом та складних опіків у дітей

На Дніпропетровщині побільшало випадків отруєння чадним газом та складних опіків у дітей

Щороку з приходом холодів та неправильною експлуатацією пічного опалення серед населення, збільшується кількість пацієнтів з множинними опіками.

Про це Відкритому розповіли завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії однієї з лікарень на Дніпропетровщині Сергій Єгоров та завідувачка відділення гіпербаричної оксигенації однієї з лікарень на Дніпропетровщині Тамара Райцева.

Стосовно опіків у дітей, збільшення випадків на Дніпропетровщині не спостерігається. Але змінився характер ураження: побільшало термічних опіків від полум’я. Це лікарі пов’язують з недостатньою уважністю батьків. А от кількість отруєнь чадним газом підвищилася вдвічі: у 2021 році за 10 місяців постраждало 33 дитини, а за аналогічний період 2022 – вже 56.


«Чадний газ немає запаху, барви, тому підступний. Тому діти, що до нас потрапляють, у важкому стані знаходяться. Причина такої статистики – це енергетична криза, адже люди ставлять генератори в будинках, чого робити категорично не можна. Симптоми отруєння чадним газом: млявість, сонливість, нудота, блювота, біль у скринях або м’язах, головний біль», – розповіла завідувачка відділення гіпербаричної оксигенації.

Всі випадки отруєння чадним газом та складних опіків у дітей – результат недотримання правил пожежної безпеки у побуті.

«Навіть 10% опіків у дитини – це складний випадок. Це не лише ураження шкіри, а й виникнення опікової хвороби. Токсини потрапляють до організму та тримають інтоксикацію: лихоманка, ураження легень та нирок, інфекційний процес. Ці діти потребують значних ресурсів лікування», – розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті