Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
20:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Фактори, що впливають на продуктивність праці

Фактори, що впливають на продуктивність праці

Інколи трапляється так, що людина працює довго та не досягає бажаного успіху.

Під час роботи вона не враховує велику кількість дрібних деталей. Є багато факторів, що безпосередньо впливають на продуктивність.

Спеціалісти виокремлюють декілька причин низької продуктивності праці. Існує певна система факторів:

  • Організаційний;

  • пов’язаний із управлінням персоналом;

  • матеріально-технічний;

  • об’єктивні.

Фактори, що впливають на розумову працю

Щоб продуктивність праці була на вищому рівні варто правильно чергувати період активності та сон. Під час активного періоду необхідно систематично відпочивати, заходячи в інтернет на цікаві сайти з іграми, наприклад, bizsreda.com.com, чи просто подивитися у далечінь.

Тож на ефективність розумової праці впливає:

  1. Сон. Без повноцінного якісного нічного відпочинку у людини немає енергії. Якщо організм мало спить, то він не встигає відновитися. Людина, що засиджується до пізньої години і рано встає, цілісінький день почувається як вичавлений лимон. Сон впливає на пам'ять. Сонна людина не здатна якісно засвоїти новий матеріал. Вона розсіяна і повільна.

  2. Режим дня. Щоб встигнути зробити за день все що треба, варто правильно спланувати день. Дотримуватися певного розпорядку в рази простіше, ніж пів дня збиратися з думками, формуючи перелік справ. 

  3. Прийняття до уваги період виконання певної справи чи дії. Впливає на планування розпорядку. Життя людини спрощують сучасні технології, за допомогою яких можливо скласти коректний розпорядок з вірними часовими проміжками.

  4. Організація праці людини в групі. На продуктивність роботи в команді впливає правильне розподілення обов’язків. Людина «на своєму місці» працює в рази ефективніше за тієї, кому певні обов’язки не підходять у зв'язку з певними причинами.

  1. Робоче місце. Немає нічого гіршого незручного стільця, занизького чи зависокого столу. Місце для роботи повинно бути максимально зручним, щоб людину нічого не відволікало від завдання. Дослідники стверджують, що на продуктивність праці також впливає місцерозташування столу. Його варто поставити біля вікна.

  2. Сторонні звуки. Їх доводиться чути як офісним робітникам, так і фрілансерам, що працюють на віддаленій основі: розмови, музика, ревіння машин за вікном та ін. Все це відволікає від роботи, тому необхідно якомога більше відсторонитися від будь-яких звуків. 

  3. Спілкування. Витікає із попереднього пункту. Особливо багато часу на розмови витрачають ті, хто працює не вдома. Коли відсутній особистий кабінет чи банальний особистий простір дуже важко утриматися від діалогу з людиною, що знаходиться поруч. Мовчуни виконують в рази більше завдань ніж ті, хто любить спілкування.

  4. Інтернет. Він має використовуватися тільки з робочою метою. Однак багато хто після перевірки пошти переходить в соціальну мережу щоб перевірити повідомлення. Там він може залишитися надовго, витрачаючи робочий час марно.

Якщо людині здається, що вона виконує дуже мало роботи за день, то їй варто проаналізувати свій день. На основі зробленого аналізу варто віддалитися від факторів, що відволікають. Навіть незначні зміни можуть призвести до більшої дисциплінованості і продуктивності. 


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (5)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте