Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
18:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Какие специалисты в Днепре будут самыми востребованными после окончания войны?

Какие специалисты в Днепре будут самыми востребованными после окончания войны?

На рынке профессий после окончания войны будет запредельный уровень безработицы и может произойти кардинальная смена ориентиров.

Сейчас никто не скажет точно, когда закончится Большая война. Но специалисты разных сфер сходятся во мнении: прогнозировать восстановление и развитие Украины надо уже сейчас. И не только прогнозировать, но и усиленно работать над этими вопросами.

Это в полной мере относится и к рынку труда.

Он в Украине и Днепре погружается во все более глубокий кризис. По прогнозам экспертов, только официальный уровень безработицы в стране в 2023 году достигнет немыслимых ранее 55 процентов! Но при этом рынок труда претерпит кардинальные изменения.

Как бороться с этими тенденциями и на какие специальности в мирном будущем делать ставку в Днепре, рассказала специалист КП «Агентство развития Днепра», разработчик стратегии развития нашего города до 2030 года Елена Иваницкая:

«Існуючий попередній план повоєнного відновлення від Уряду, ескіз можливого плану Маршалла та їхні майбутні похідні документи – це обнадійливі декларації щодо створення робочих місць.

Наш шанс вирватися з «кола бідності» – самим почати створювати робочі місця.

Тому «демографічне вікно можливостей» для Дніпра, яке цілком вірогідне з точки зору житлового фонду, має спрацювати лише за наявності достатньої кількості робочих місць.

Які робочі місця у нас є шанс створити за допомогою планів відновлення?

Насамперед треба усвідомити, що ми виглядаєм назовні як «аграрна постіндустріальна країна з невеликим населенням». Від України очікують на їстівну сировину, і тому нам відбудують об’єкти з «кола бідності»: порти, дороги та елеватори + логістичні центри для підтримки сільського господарства + енергетичну інфраструктуру, хоча станом на сьогодні всі електромережі приватні у монопольного власника, тому пільгова відбудова раціональна за кошти донорів лише після націоналізації.

Чи будуть об’єкти з «кола бідності» вудкою? Ні, це риба.

Чи радіти такій перспективі? Дійсно, радіти, бо навіть штучно підтриманий розвиток будь-якої галузі все одно в короткостроковій перспективі призведе до створення робочих місць і в Дніпрі – сервіси, транзит, замовлення на будівництво. А в середньостроковій перспективі почнемо на «Південмаші» виготовляти сільськогосподарську техніку.

А за вудку нам потрібно боротися.

Як реагувати на прогноз від Світового Банку про безробіття в Україні в 55 % наприкінці 2023 року?

1. В умовах війни прогноз на 14 місяців виглядає як дуже довгостроковий, це так не працює.

2. Світовий банк оперує ідеальними цифрами офіційних виплат, не маючи можливості врахувати наші системні самозайнятість та тінізацію розрахунків «свій до свого по своє».

3. Західні прогнози відносно України, як правило, не справджуються, бо не враховують, які українці неймовірні в горизонтальній самоорганізації та відданості справі (+ природна кмітливість, + мотивація). Сьогодні – війна, завтра – відбудова.

Але беззаперечно, що тільки створення робочих місць поза переліком професій з «кола бідності» надасть Дніпру шанс на динамічний розвиток або хоча би загальмує стагнацію в перші надскладні повоєнні роки.

Як SMART-спеціалізація міста може поліпшити цю картину?

Посилання на презентацію стратегії міста «Стратегія Дніпра 2030». Про стратегічну ціль «Дніпро – хаб нових індустрій» можна подивитись на стор. 96-116».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте