Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
04:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

БК «Прометей»: очередные победы в Европе и новый ультиматум ФБУ

БК «Прометей»: очередные победы в Европе и новый ультиматум ФБУ

Баскетболисты из Слобожанского под Днепром продолжают побеждать в Латвийско-Эстонской лиге и «воевать» с Федерацией баскетбола Украины.

Напомним, что из-за конфликта президента «Прометея» Владимира Дубинского с ФБУ этот клуб, чемпион Украины-2022, был отстранен от участия в Суперлиги Украины по мужскому баскетболу. Вслед за этим федерация лишила баскетболистов лицензий игроков.

Ответный шаг «Прометея» не заставил себя долго ждать. Клуб обратился с открытым письмом к ФБУ, Министерству молодежи и спорта и баскетбольной общественности нашей страны:

«Ми, гравці баскетбольного клубу «Прометей», бажаємо відкрито звернутися до президента ФБУ, пана Михайла Юрійовича Бродьского, особисто до міністра молоді та спорту України Вадима Марковича Гутцайта і до всієї баскетбольної спільноти.

Всі знають ситуацію, яка склалась з обов’язковим внеском для баскетбольного клубу «Прометей» до федерації баскетболу для участі у чемпіонаті України, який складає 4,5 мільйона гривень, коли для всіх інших клубів він дорівнює 40 тисяч гривень.

Про це публічно у великому інтерв’ю висловлювався президент клубу Володимир Дубинський та гравці нашої команди, але відповіді зі сторони ФБУ ми не отримали та внесок для «Прометея» не був зменшений. Такими діями з боку федерації було поставлено під загрозу спортивну кар’єру дванадцятьох молодих гравців нашого клубу, які тепер змушені пропустити наступний сезон, не дивлячись на те, що готові прийняти участь у чемпіонаті України адже свою підготовку до сезону почали ще у серпні.

У той же час, не дивлячись на складний для країни час, «Прометей» відкрив свою баскетбольну школу та надав можливість багатьом дітям займатися баскетболом у новому залі із сучасним обладнанням, також клуб підтримує молодих українських баскетболістів, які наразі знаходяться в Ризі, будучи вимушеними покинути Україну в зв’язку з воєнною агресією росії.

Хочемо звернути увагу, що генеральний спонсор «Прометея», компанія «Будінвест інжиніринг», також була спонсором збірної України на останніх іграх у кваліфікації на чемпіонат світу.

Вчора на пошту Латвійсько-Естонської ліги надійшов лист від ФБУ про те, що «Прометей» не вніс внесок за участь в чемпіонаті України у сезоні 2022-2023. І ФБУ автоматично позбавило гравців ліцензії.

Як гравці, які довгі роки виступають за збірну України, ми хочемо дізнатись та зрозуміти як у цивілізованому світі це можливо? Всі гравці клубу вже офіційно зареєстровані в Латвійсько-Естонській лізі і вже провели дві офіційні гри, тобто гравці клубу «Прометей» не можуть брати участь і в Латвійсько-Естонській лізі також?

Ми українськи спортсмени, наше єдине бажання грати під прапорами України, доводити світу нашу незламність, славити нашу країну на европейських аренах і зараз ми не розуміємо для чого з нас роблять розмінну монету! Ми прагнемо лише одного - представляти і грати за Украіну!

Просимо Вас розібратись в ситуації, врегулювати данне питання і прийняти справедливе рішення, яке піде на користь насамперед українському баскетболу і Україні в цілому.

Ми вважаємо, що нікому не стане краще від тощо, що «Прометей» не візьме участь у чемпіонаті України та не буде представляти нашу країну на європейській арені. У час коли вся країна об‘єднується, коли кожен на своєму місті демонструє прагнення до спільноі перемоги над ворогом, ми просимо врегулювати це питання на користь Українського баскетболу».

А тем временем «Прометей» добился очередных побед в Латвийско-Эстонской лиге.

Сначала наши земляки обыграли сильнейший клуб Латвии «ВЭФ» 81:71. А вчера вечером впервые в своей истории сыграли с эстонским клубом. Победа над БК «Раквере Тарвас» оказалась еще убедительней – 106:50.

Подробней об этих победах можно прочесть на сайте клуба.

Фото - БК «Прометей».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте