Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
00:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Где в Днепре окажут бесплатную психологическую помощь женщинам и детям

Где в Днепре окажут бесплатную психологическую помощь женщинам и детям

В нашем городе открыт новый центр психологической и прочей помощи для внутренне перемещенных лиц «Горение».

Во время войны многие жители Днепра и Украины нуждаются в эффективной психологической помощи. Думается, особенно такая необходимость возросла после вчерашнего ракетного террора рашистов.

Недавно в Днепре под эгидой благотворительного центра «Горение» открылся новый центр психологической помощи. Он работает на пр. Пушкина, 55, офис 227 с понедельника по пятницу с 9 до 17 часов, телефон - (066)139-01-92.

Вот что о его работе рассказывают в центре:

«Надати жінкам ресурсу та сили, щоб жити й рухатися далі – таку задачу ставлять перед собою співробітники Інформаційно-ресурсного центру, який за ініціативою всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє» був відкритий у Дніпрі наприкінці серпня. За цей час громадський осередок відвідали декілька сотень жінок-переселенок. Для них Центр став тим місцем, де вони не тільки отримали допомогу у розв’язанні своїх життєвих, правових і соціальних питань, а також знайшли безпечний простір, в якому вони та їх діти можуть з користю провести вільний час.   

Від самого початку великої війни Дніпро став тим містом, яке прийняло величезну кількість внутрішньо переміщених осіб. Дехто перебував транзитом та рушив далі, утім чимало людей вирішили тимчасово оселитися саме тут. Враховуючи потреби вимушених переселенців, БФ «Горєніє» відкрив в обласному центрі Інформаційно-ресурсний центр.

На базі ІРЦ є можливість скористатися безоплатною правовою допомогою, отримати консультацію із соціальних питань, сформувати потрібний пакет документів для надання їх до державних органів, а також безоплатно зробити потрібні копії чи роздрук документів. Але це – лише невеличка частина роботи. Головним напрямком діяльності Центру є впровадження опорних програм для жінок та дітей з-поміж переселенців, які постраждали внаслідок російського вторгнення. У просторому та затишному приміщенні майже щодня проходять заняття для дорослих та дітей, спрямовані на подолання кризового стану, в якому вони опинилися через війну. Чому постраждалим від війни потрібна допомога психолога, які техніки використовуються для дорослих та дітей, розповіла Людмила Гнат, психологиня Інформаційно-ресурсного центру БФ «Горєніє» у Дніпрі.

Людмила має досвід роботи з ВПО ще з 2015 року, певний час працювала в організації Карітас-Донецьк. Психологиня зазначає, що переселенці того часу відрізняються від нинішніх. Бо тоді війна не мала такого масштабу. Люди виїжджали з зони бойових дій та були впевнені, що опиняються у повністю безпечному місці. Психологу працювати з ними було набагато легше.

«Зараз вся країна знаходиться у травматичному стані війни. Люди, які бігли з зони бойових дій, не мають відчуття повного спокою на новому місці та не можуть зміритися з тим, що цілком вірогідно, що вони не зможуть повернутися додому. Така радикальна та насильницька зміна сімейних обставин впливає на психологічний стан людини. Тому вкрай важливо працювати з психологом. Це стосується не тільки дорослих, а й дітей. Вони теж пережили жахи війни та стрес вимушеного переселення», – підкреслила Людмила Гнат.

Окрім безпосередньої роботи з психологом на індивідуальних або на групових заняттях, переселенцям в Інформаційно-ресурсному центрі пропонують різноманітні заняття. Для діточок влаштовують цікаві творчі заходи, які мають одночасно прикладну та психологічну складову. Малеча із задоволенням відвідує майстер-класи «Прянична розмальовка», «Солодкий букет».

Связаться с сотрудниками центра «Горение» в Днепре можно через его страничку в соцсети.

Фото – Информационно-ресурсный центр «Горение».  





Людмила Гнат.
Людмила Гнат.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте