Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
04:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепр вошел в топ-5 самых популярных городов Украины среди абитуриентов

Днепр вошел в топ-5 самых популярных городов Украины среди абитуриентов

Несмотря на прифронтовой статус, наш город продолжает оставаться одним из самых популярных для желающих получить высшее образование.

Уже много лет подряд Днепр входит в пятерку самых востребованных абитуриентами городов. Традиционно в этом рейтинге первое место удерживает столица страны.

А вот за ней города-конкуренты обычно располагались плотной группой, уступая друг другу буквально доли процента поступивших в вузы. Ранее в этом списке чаще всего присутствовали Харьков, Львов, Днепр, Одесса.

Из-за подлой войны, развязанной рашистами, в этом году число поступивших в вузы Харькова и Одессы значительно снизилось. А вот высшие учебные заведения Днепра приняли много абитуриентов, выехавших со временно оккупированных территорий.

Об итогах вступительной кампании, среднем проходной балле и самых популярных вузах страны рассказывает https://zn.ua

«Нарешті відгриміла вступна кампанія. 

Ну, майже відгриміла, адже вступні іспити (національний мультипредметний тест, НМТ) тривали все літо, а в деяких університетах досі триває зарахування на контракт.

Однак уже можна підбити перші підсумки. Принаймні проаналізувати, куди хотіли вступити абітурієнти, які виші обирали. Усе це вже можна побачити в деталях на порталі Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Уже чітко видно, що топ-5 популярних у абітурієнтів міст залишився незмінним. Раніше більшість намагалася вступити до університетів Києва, Львова, Харкова, Одеси, Дніпра. Так сталося і цього року. Незважаючи на те, що останні три міста не можна назвати безпечними. У небезпечних регіонах навчання організоване онлайн. Навіть вступати можна було онлайн — співбесіди та творчі конкурси також проводилися в прямому ефірі, і це стало додатковим плюсом для абітурієнтів.

Також до вишів Дніпра подавалися охочі вступити з Херсона та Запоріжжя, до Харкова — з Донецької та Луганської областей. Але на першому місці за популярністю залишається, звісно, Київ.

Дані ЄДЕБО дають змогу порівняти навіть середній бал вступників по кожній області. Звісно, це середня температура по палаті, де провали в малопрестижному виші компенсуються злетами у потужному, а сильна кафедра чи факультет витягує показники всього вишу. Але загальний бал свідчить про наявність потужних струменів в освіті: чи є вони і наскільки сильні.

Цього року середній конкурсний бал вступників вищий, ніж попереднього. Зараз він коливається від 150 до 172, а минулого — від 146 до 162. Це і зрозуміло, адже НМТ усе ж таки було дещо легшим, ніж ЗНО попередніх років.

Кількість вступників 2022 року зменшилася порівняно з минулим, і кількість заяв на вступ, відповідно, також. У Харкові їх утричі менше, ніж 2021-го. Майже вдвічі зменшилася кількість заяв у Житомирській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Вінницькій областях.

Які спеціальності були найпопулярнішими серед абітурієнтів?

Під час війни пріоритети вступників не змінилися. Ніхто не хоче будувати, виробляти, вчити».

Полную версию статьи можно прочесть здесь.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте