Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
17:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Доме искусств переселенцам раскрыли тайны истории Днепра

В Доме искусств переселенцам раскрыли тайны истории Днепра

Для десятков тысяч вынужденных переселенцев наш город во время войны стал вторым домом.

Днепр – один из самых гостеприимных украинских городов к тем людям, которых своих земли и домов лишила война. Для десятков тысяч людей наш город стал вторым домом.

На прошедших выходных в честь Дня города в Днепровском Доме искусств для вынужденных переселенцев устроили специальное мероприятие, которое помогло этим людям больше узнать о нашем прекрасном городе.

Вот что об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Дніпро – рідне місто майже для мільйона людей. Місто, яке 10 вересня відзначає свій день народження. Ми любимо своє місто, пишаємось його Красунею-Набережною і широкими проспектами, могутніми мостами і чарівними фонтанами. Але найбільше ми любимо його мешканців, що створюють особливу міську атмосферу, його дух. Нам хочеться, щоб Дніпро любили і гості місті, і новоприбулі мешканці.

Сьогодні наш Дніпро став прихистком для тисяч вимушених переселенців з різних куточків країни, деякі з яких приїхали розгубленими в нове місто й не знають, яке воно. Тому Будинок мистецтв проводить різні заходи щоб допомагати переселенцям інтегруватись у нову громаду. Для людини, яка втратила своє житло і звичне середовище, важливо «відчути грунт під ногами», почувати впевненість. Напередодні дня міста, 8 і 9 вересня, ми провели зустрічі-знайомства для мешканців шелтерів, що організував і якими опікується Будинок мистецтв. Сьогодні у цих трьох шелтерах мешкає майже 150 переселенців, із них 37 дітей у віці до 18 років.

З непідробним інтересом слухали запрошені на зустрічі про історію нашого міста, пам’ятки архітектури та культури, знакові для міста і України особистості, діяння яких сприяло його розвитку і імена яких увічнені в пам’ятниках і меморіальних дошках. Дніпро шанує свою історію і людей, що її творили. Яскраві виразні фото і відеокадри доповнювали розповідь про історичні місця, цікаві архітектурні споруди, мальовничі парки, оригінальні фонтани.

Відгуки про ці зустрічі свідчать про те, що мешканці шелтерів відкривають для себе наше місто, зігріте гостинністю його мешканців:

"З травня Дніпро став для мене і моєї сім'ї другим рідним містом. Дуже вдячна Валентині Володимирівні за цікаву розповідь про старе, і в той же час сучасне місто. Дякую!"( З. Кочемасова, м. Лиман, Донецька обл.),

"Сегодня я попала на лекцию о городе Днепр, в котором я теперь живу. Мне очень было интересно услышать, как образовался город, его историю. Понравился рассказ об А. Поле и Д. Яворницком, их вкладе в развитие и становление города. И, конечно, маленький фильм о Днепре, виды города, памятники, фонтаны, парки. Очень красиво и познавательно. Спасибо! (Вензик Татьяна, Мелитополь).

ВІТАЄМО ТЕБЕ, РІДНЕ МІСТО! МИРУ ТОБІ ТА ПРОЦВІТАННЯ, А НАМ- ВПЕВНЕНОСТІ У ЗАВТРАШНЬОМУ ДНІ!».

Фото – Днепровский Дом искусств.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте