Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
06:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровская мастерица покорила организаторов выставки в Токио

Днепровская мастерица покорила организаторов выставки в Токио

Потрясающие по красоте работы Галины Назаренко в очередной раз прославляют наш регион за рубежом.

Галина Назаренко – одна из самых признанных мастеров Петриковской росписи. Около 10 лет назад именно ее триумфальная выставка в Париже стала одним из толчков для внесения Петриковской росписи в список нематериального культурного наследия мира ЮНЕСКО.

Работы Галины Назаренко были представлены во множестве стран мира. И вот – очередной успех в столице Японии Токио, о чем рассказала арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода:

«Народне мистецтво нашої рідної України продовжує дивувати світ.

Давайте, друзі, повітаємо прекрасну майстриню унікального петриківського розпису, члена об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв ГАЛИНУ НАЗАРЕНКО!

Її персональними виставками милувалися мешканці десятків країн світу. Саме її виставка в Парижі стала одним із поштовхів подання петриківського народного малювання до внесення цього мистецтва до Репрезантативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Роботи Галини Назаренко минулого року разом з роботами петриківчан Олени Ярмолюк та Олександра Опарія були представлені на виставці петриківського розпису в Національному арт-центрі Токіо в рамках 105-ї експозиції Асоціації японських митців.

А 2 серпня цього року в Токіо стартував міжнародний проєкт Flowers of Peace («Квіти миру»). І твори ГАЛИНИ НАЗАРЕНКО знову гідно оцінені: вони підкорили організаторів цієї акції. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський.

На презентації проекту в Токіо представили набір з 10 поштових листівок, 5 з них зробив дуже відомий японський художник Тецутаро Каматані. А інші п’ять — майстриня петриківського розпису Галина Назаренко з Петриківки. Надходження від продажу листівок підуть на підтримку України.

Посол України в Японії Сергій Корсунський підкреслив: «Такий гарно оформлений набір листівок буде продавитися дуже дорого, бо зроблено все дуже красиво. Дорого буде не тому, що це така собівартість, а тому, що практично всі ресурси від продажу підуть Україні».

Організатори акції повідомляють, що на презентацію були запрошені і прийшли більше сотні меценатів, підприємців, політиків, у тому числі члени Парламенту, Міністр закордонних справ Японії Хаяші-сан і його заступник, українці, які були евакуйовані до Японії. Доречі Міністр закордонних справ Японії Хаяші-сан особисто заспівав "Imagine" на презентації проекту підтримки України.

Щиро вітаємо нашу майстриню ГАЛИНУ НАЗАРЕНКО!».

Фото со страниц Валентины Слободы и Галины Назаренко.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:






Галина Назаренко.
  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте