Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 23 апреля 2024
10:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Центр современной культуры Днепра представил новый проект и удивит на выходных

|«« «« »» »»|

Вчера, 27 июля, в этом центре по ул. Крутогорный спуск, 21-а открылся новый аудиовизуальный проект «Никто не остров».

Центр современной культуры продолжает удивлять необычными форматами своих программ. В новом проекте, толчком для создания которого стала идущая шестой месяц война, объединились работы мультидисциплинарной художницы Ольги Михайлюк и произведения саундартиста SK.EIN.

Вот что о новом проекте рассказали в Днепровском Центре современной культуры:

«27 липня в Центрі сучасної культури у Дніпрі стартувала аудіовізуальна подорож українським півднем «Ніхто не острів».

Проєкт створений мультидисциплінарною художницею Олею Михайлюк та саундартистом SK.EIN.

Тріп в [не]доступне — з моря, неба і трав Херсонщини. Звуки й візуальні патерни, з яких складається проєкт, записані й відзняті на півострові Гіркий Кут, що минулого літа був однією з найближчих доступних до Криму точок. В них вплетені мелодії півострова, зіграні Suren Suren (дудук), Mustafa Kizildeli (баглама) та Андрієм Левченко (бубон). Це медитативно-абстракне полотно, в якому великий простір для спогадів і, звичайно, питань — від філософських і політичних до глибоко особистих.

«Ніхто не острів» є частиною більшого проєкту — «Крим. Третій вимір». Це аудіовізуальні твори, стрітарт, дискусії та гепенінги, що восени’2021 відбувалися на КПВВ «Каланчак», в Херсоні, Києві та Івано-Франківську. 

Цього року «Ніхто не острів» мав розгорнутися в масштабах. Але почалася повномасштабна війна. Комусь з його учасників довелося провести місяць в заблокованому Маріуполі, хтось поміняв музичну кар’єру на воєнну журналістику, хтось — на ЗСУ. Агенція АртПоле, перебуваючи в Києві, від кінця лютого активно волонтерить. Ця зустріч — одна з перших спроб повернутися до мистецької діяльності та сполучати художні й гуманітарні практики».

Интересную и разнообразную программу подготовил этот центр и на предстоящие выходные:

«28 липня о 18:00 відбудеться показ української містичної драми «Голос трави». Фільм побудований на українському фольклорі та показує втрачену гармонію між природою та людиною. Реєстрація: https://bit.ly/3ORmMaf.

30 липня о 19:00 поновлюємо серію благодійних музичних івентів «Комендантський джаз». Імена артистів та всі подробиці — вже незабаром.

З вівторка по суботу з 12:00 до 19:00 в Галерея Артсвіт працює виставка «Як у кіно...». В рамках експозиції показані роботи 15 художників/-ць, що осмислюють досвід воєнного часу. Вхід вільний.

30 липня о 15:00 відбудеться екскурсія виставкою «Як у кіно...». Кураторка Вікторія Нікітіна розповість про концепцію кожної окремої роботи, їхніх автор_ок та загальний контекст. Вхід вільний.

30 липня з 10:00 волонтери та медики з команди Дніпро Такмед навчають правил надання домедичної допомоги. Для участі треба зареєструватися: https://cutt.ly/kDzXwv4.

Щовівторка та щоп'ятниці з 12:00 проходять мистецькі заняття для дітей в рамках освітньої програми «Артсвіт дітям». Реєстрація: https://cutt.ly/nK7sMsj.

З вівторка по суботу ви можете долучитися до творчих воркшопів в артковоркінгу «Шифт». Дивіться повну програму на сторінці @artcoworking_krm в Інстаграмі.

До зустрічі!».

Фото – Центр современной культуры и Сергей Бурбело.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (10)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  Заборгували понад 1,8 млн грн: цього тижня Дніпропроводоканал продовжить відключати боржників (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте