Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как развивается ситуация с преобразованием больницы Мечникова в университетскую клинику?

Как развивается ситуация с преобразованием больницы Мечникова в университетскую клинику?

Свою позицию по этому вопросу высказали председатель Днепропетровского облсовета (на балансе которого находится больница) Николай Лукашук и трудовой коллектив самой больницы.

Городской сайт уже рассказывал о внезапной инициативе Министерства охраны здоровья Украины. МОЗ планирует создать сеть университетских клиник в стране. И для реализации этого проекта предлагает в том числе реорганизовать старейшее и крупнейшее медицинское учреждение нашей области – Днепропетровскую областную клиническую больницу имени Мечникова. А именно – передать ее на баланс МОЗ и провести реформирование с преобразованием в современную университетскую клинику.

По этому вопросу прошли горячие обсуждения в облсовете и больнице Мечникова.

Председатель облсовета Николай Лукашук озвучил позиции – свою личную и облсовета:

«Стосовно передачі Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечниковау підпорядкування МОЗу.

Протягом всього минулого тижня неодноразово спілкувався з Сергій Риженко. Також мав розмову з Міністром охорони здоров‘я Виктор Ляшко. Наразі мені зрозуміла державницька позиція щодо процесу створення в Україні сучасних університетських клінік і нових клінічних баз, які допоможуть у розвитку медичної освіти. Вважаю такі ініціативи правильними.

Але моя особиста позиція щодо передачі саме лікарні Мечникова в підпорядкування МОЗу не змінилася: цей медзаклад має залишитися у спільній власності територіальних громад.

Що було зроблено.

Надіслав офіційного листа Міністру охорони здоров‘я, в якому зазначено: лікарня Мечникова обслуговує спільні потреби територіальних громад з надання мешканцям Дніпропетровської області третинної медичної допомоги, є опорним закладом охорони здоров’я у госпітальному окрузі Дніпропетровської області і центром його спроможної мережі, є виконавцем регіональної програми «Здоров'я населення Дніпропетровщини на 2020-2024 роки».

Акцентував увагу на тому, що розширення мережі університетських лікарень МОЗ України у Дніпрі можливе за рахунок Державного закладу «Спеціалізована багатопрофільна лікарня №1 Міністерства охорони здоров'я України». Це не потребуватиме змін в мережі закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі Дніпропетровщини.

Разом із тим для прийняття депутатським корпусом Дніпропетровська обласна рада рішення попросив Міністерство:

надати бізнес-план або економічне обґрунтування (з визначенням етапів, термінів, шляхів та засобів реалізації) ефективного використання цілісного майнового комплексу лікарні, з визначенням джерел фінансування видатків з його утримання;

повідомити про можливість вибору альтернативних баз для створення університетських лікарень з числа медичних закладів Дніпропетровської області;

розглянути питання доцільності розширення мережі університетських лікарень МОЗ України в Дніпропетровській області на період дії воєнного стану в Україні.

Підсумовуючи.

Лікарню Мечникова ніхто нікуди не віддає, її не зачиняють, не реформують, персонал не звільняють. Медзаклад працює, продовжує і продовжуватиме рятувати українських захисників, лікувати переселенців та мешканців Дніпропетровщини. Наразі Міністерство збирає інформацію від обласних рад про лікарні, моделює майбутню систему розвитку сфери охорони здоров‘я і медичної освіти.

В Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова працює 2121 особа. Майже півтисячі лікарів, серед яких – 6 докторів медичних наук, 44 кандидати медичних наук, 43 Заслужених лікаря України. Вважаю, що вони заслуговують на участь в соціальному діалозі щодо зміни статусу лікарні. До речі, сьогодні в лікарні відбулися збори трудового колективу. Співробітники медзакладу одностайно вирішили, що не хочуть зміни підпорядкування».

Действительно, в больнице Мечникова прошло очень жаркое собрание трудового коллектива.

О его итогах в больнице Мечникова сообщили следующее:

«В Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова відбулися збори трудового колективу,які проводив голова профспілкового комітету А.Я. Галущак разом з адміністрацією лікарні Сергій Риженко, Сергій Тимчук .

Причина все та, звістка про знищення лікарні ...

Свою думку висловили всі бажаючи!

Рішення трудового колективу прийнято одноголосно: ні ліквідації Мечникова!

Прийнято також рішення про направлення протоколу засідання трудового колективу лікарні Мечникова до МОЗ, Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської обласної державної (військової) адміністрації».

Теперь предстоит дождаться официального ответа министерства…







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Оплачено  (03.07.22 11:40): для пациентов ничего не поменяется, только для руководства, просто кто то упустит "потоки" по схемам которые выстраивались годами... Ответить | С цитатой
Ирина  (28.06.22 16:20): Более коррумпированной больницы в регионе не найти. То, что МОЗ должен контролировать это учреждение более чем очевидно. Университетская клиника это на порядок выше всего, что было в Днепре, это возможность привлекать инвестиции, это европейский уровень менеджмента и медицинских услуг Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Вопрос  (28.06.22 11:30): Не совсем понимаю, как связана смена подчинения с ликвидацией учреждения? МОЗ разве поднимает вопрос о закрытии больницы? Кто в курсе - просветите пожалуйста доходчиво для обывателя, в чем отличие университетской клиники МОЗ от КП? В университетской клинике не смогут лечиться простые горожане? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 3
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте