Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
21:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открылся Аквариум

|«« «« »» »»|

Гостями одного из крупнейших в Европе комплексов содержания пресноводных рыб стали вынужденные переселенцы из Мариуполя, Краматорска, Константиновки и других городов, объятых войной.

В Днепре делают все возможное для приема, размещения и организации досуга людей, которые вынуждены были бежать из родных городов от развязанной российскими агрессорами войны.

Приятным сюрпризом для десятков переселенцев стала экскурсия по городу, парку Шевченко, Монастырскому острову с посещением Днепровского Аквариума. Он гостеприимно распахнул свои двери для посетителей.

Вот что об этом рассказали в Центре социальных инициатив и волонтерства ДНУ имени Гончара:

«Екскурсія для наших гостей міста з Маріуполя, Рубіжного, Попасної, Краматорська, Костянтинівки від REAHB-center була присвячена ознайомленню з одним із найбільших у Європі комплексом, де є унікальні види прісноводних риб найрізноманітніших форм і розмірів - НКК "Акваріум" ДНУ Гончара, так би мовити живим музеєм прісноводної флори і фауни.

Шлях до Акваріуму у нашої екскурсійної групи пролягав через центральний парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка, Палац культури студентів, Монастирський острів, каскадний фонтан-водоспад "Поріг Ревучий", храм Святителя Миколая - символ Дніпра, Архієрейську протоку, схили Дніпра з величним Кобзарем. Було представлено історичний життєпис названих культурних комплексів.

Нарешті мета досягнута: ми біля університетського Акваріуму, який працює з 1986 року й до сьогодні, у якому діють наукові лабораторії іхтіології та іхтіопатології тощо.

Коротка довідка екскурсовода, й ми заходимо до Акваріуму. Пані Лариса допомогла нам оглянути експонати першого поверху, а другий ми освоювали вже самостійно.

Очі розбігалися від побаченого: тут і старожили - змієголови, які аси у воді й на суші, величезні соми, піранії, гурамі, карпи та ін. Багато з них прибули з Центральної та Південної Америки, Азії, Африки та Індонезії, але були і представники Дніпровського басейну. Величним був водний тунель, де вільно плавали карпи, соми та інші риби.

Гості фотографували й фотографувалися на фоні унікальних видів риб.

Емоційно схвильовані поверталися через оглядовий майданчик з безліччю локацій з тюльпанами і квітучими сакурами. Неможливо було не помітити цю весняну красу! І знову світлини! Так завершилась наша екскурсія!

Дякуємо за участь і до нових приємних подій!».

Фото - Центр социальных инициатив и волонтерства ДНУ им Гончара.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте