Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
09:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Школьников зовут на День открытых дверей в химико-технологическом университете

Школьников зовут на День открытых дверей в  химико-технологическом университете

Цього року замість ЗНО абітурієнти складатимуть національне мультипредметне тестування. Як і де вступникам навчитись писати мотиваційного листа та підготовитись до нової форми? А ще про вступ, топові спеціальності та День відкритих дверей в Українському державному хіміко-технологічному університеті.

Про це розповіли кандидатка економічних наук, доцентка Ольга Кучкова та кандидат технічних наук Олег Калініченко.

У цьому році абітурієнти не будуть складати ЗНО. Натомість, для того, щоб максимально вберегти абітурієнтів та провести конкурсний відбір на місця державного замовлення за широким конкурсом вступники будуть складати  національне мультипредметне тестування. НМТ – це варіація ЗНО, що включає зразу 3 предмети: українську мову, математику та історію України. Кожен предмет містить 20 питань, тобто вступник повинен відповісти на 60 питань за 80 хвилин.

« В цьому році умови прийому на бюджет і на контакт в Українському державному хіміко-технологічному університеті не однакові. Для отримання бюджетного місця на всі спеціальності необхідно скласти НМТ. Для того, щоб стати студентом за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) необхідно складати НМТ тільки на високо кон’юнктурні спеціальності. До таких спеціальностей в нашому університеті належіть 035 Філологія, 051 Економіка,  053 Психологія, 061 Журналістика, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 226 Фармація, промислова фармація. А на всі інші, наприклад, 022 Дизайн, 015 Професійна освіта, 014 Середня освіта, 034 Культурологія, 132 Матеріалознавство, 161 Хімічні технології та інженерія, блок комп’ютерних наук, 181 Харчових технологій та багато інших цікавих та перспективних спеціальностей необхідно подати тільки мотиваційного листа », – розповіла кандидатка економічних наук, доцентка Ольга Кучкова.

Аби вступники навчились писати мотиваційного листа та підготовитись до НМТ спеціалісти Українського державного хіміко-технологічного університету розробили якісні та компактні методичні матеріали, які можна отримати на Дні відкритих дверей. Він буде проходити онлайн в цю неділю, 17.04 о 12.00. Також на сайті закладу є вкладка про те, як правильно сформувати та написати мотиваційний лист. Також там можна знайти приклад вже готового мотиваційного листа в залежності від обраного напрямку спеціальності.

« Щодо ситуації в цьому році з бюджетними місцями, в нашому університеті дуже велика кількість спеціальностей, які підтримуються державою відповідно і кількість бюджетних місць теж велика. В цьому році кількість бюджетних місць буде скорочено загалом по Україні. Це пов’язано з воєнною обстановкою в нашій державі. Але є і добра новина. В цьому році скасовано постанову Кабінету Міністрів про індикативну вартість навчання. Це означає, що її буде значно зменшено на високо кон’юнктурні спеціальності в нашому університеті», – пояснив кандидат технічних наук Олег Калініченко.

Детальніше дивіться у відео.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте