Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
03:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепр привезли наборы для выживания в экстремальных условиях

В Днепр привезли наборы для выживания в экстремальных условиях

В наш город завезли первую партию наборов для выживания, в которые входит самое необходимое, включая таблетки для обеззараживания воды, мыло, гибкие емкости для воды, фонарик, пеленки, средства личной гигиены.

Как сообщил секретарь Днепровского горсовета Александр Санжара, первые такие наборы в количестве 288 штук были размещены на станциях Днепровского метрополитена. Еще одна такая же партия будет передана в районные администрации для распределения среди местных жителей. Каждый набор рассчитан на 5 человек.

К формированию таких наборов выживания и обеспечению их Днепра подтолкнул трагический опыт Мариуполя. Его жители из-за внезапной агрессии россии оказались без элементарных средства выживания – воды, электричества, газа, тепла.

Подробней об этом Александр Санжара рассказал следующее:

«Вчора Borys Filatov спілкувався з мером Маріуполя Вадимом Бойченко.

Те, що він розповідав про місто, змушувало ворушитися волосся на голові. Люди, які без води, світла, тепла та зв'язку сидять у підвалах під обстрілами, не знаючи, що відбувається за межами цього підвалу. Розбиті водогони. Розбиті підстанції. Знищені бомбами та ракетами продовольчі та паливні склади. Топлений на воду сніг.

Маріуполь не мав можливості підготуватися до таких подій, але ми - маємо. І саме до Дніпра їдуть біженці з тих територій, які вже є окупованими, або попали на лінію вогню чи близько до неї. І тому зараз під керівництвом начальника штабу ради оборони Gennady Korban у Дніпрі робляться розподілені запаси всього необхідного.

Ми вдячні UNICEF Украïна за оперативну допомогу. Так, вже за два дні після спілкування з Maria Artanova, координаторкою проєктів ЮНІСЕФ на Сході України, до міста привезли першу партію - набори для виживання в умовах, схожих на маріупольскі. В кожен такий набір входять таблетки для знезараження води, гнучкі каністри, мило, порошок, дитячий горщик, ЛЕД-ліхтарик з динамо-машинкою, пелюшки, білизна та засоби гігієни.

Спільно з представником Благодійного фонду “Волонтерський рух” Владимир Гринько 288 наборів від ЮНІСЕФ були розміщені на станціях метрополітену.

Наступна партія, також 288 наборів, була передана в районні адміністрації для створення розподіленого запасу в кожному районі. Кожен набір розраховано мінімум на 5 людей, а, якщо рахувати в об’ємі води - кожен набір за допомогою знезаражуючих пігулок може зробити питною 1500 літрів будь-якої води, в тому числі з річки.

Також вже підписано рамковий контракт про допомогу від ЮНІСЕФ та готується ще один.

В рамках підписаного контракту через фонд Кіддо передано близько 800 наборів зимового одягу в різних розмірах, для дітей від трьох місяців до чотирнадцятирічних, дві тисячі ковдр та набори для роботи з підлітками.

В першу чергу, це потрібно для вимушених переселенців, які подеколи залишають свої будинки з пустими руками, або й будинку вже не було.

Вдячні нашим партнерам за допомогу, сподіваємось на краще, готуємось до всього.

Разом до перемоги!».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте