Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
17:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре стартовал флешмоб «Творцы – против войны!»

В Днепре стартовал флешмоб «Творцы – против войны!»

Все представители культуры Днепра сплотились ради общей победы над врагом.

Городской сайт уже рассказывал о том, что практически все музеи, центры культуры Днепра во время войны стали волонтерскими штабами. Свои лепту в общую победу вносят и все ответственные представители культурной сферы – волонтерством, активной гражданской позицией, участием в территориальной обороне Днепра.

А еще в нашем городе запустили новый флешмоб «Творцы – против войны!». В рамках этого движения все творческие люди могут опубликовать в открытом доступе новые работы, посвященные войне с Россией и мечтам о мире.

Об этом флешмобе сообщила Валентина Слобода, арт-директор Днепровского Дома искусств, который и стал инициатором этого проекта:

«Шановні друзі!

ЗАПУСКАЄМО ФЛЕШМОБ #Митці_Дніпра_проти_війни

Чотирнадцятий день в Україні – війна! Ця війна не може залишати хоч когось байдужим. Люди прагнуть МИРУ: записуються в тероборону, працюють у волонтерських центрах, допомагають біженцям.

МИ ТЕЖ ПРАЦЮЄМО: у нашому Будинку мистецтв уже 11 днів працює волонтерський центр. Робимо все, що можемо, щоб наші захисники, воїни, біженці отримали допомогу і від нас. Поряд з нашою будівлею з доброї волі власника Віталія у недоремонтованому приміщенні відкрили пункт громадського харчування.

Поруч з нашим колективом дружньо працюють в нашому центрі вчителі гімназії №12, спортсмени, студенти, мешканці мікрорайону і сусіднього будинку. Нас підтримують і працюють і наші митці: соліст оперного театру Володимир Машлюк, майстриня- лялькарка Тамара Макаренко, викладач вокалу Наталія Димченко, художники Андрій Зубенко, Василь Тевяшов, Валентин Назаренко, Сергій Харченко.

Деякі мешканці нашого Мистецького кварталу Дніпра присилають мені в листах у соцмережах свої мистецькі твори проти війни, бо мистецтво було потрібне завжди, навіть в найстрашніші часи. Саме зараз треба підтримувати силу духу! Митці можуть домогти людям відчути свою силу духу, демонструючи свої картини, вірші, пісні – свою творчість. МИСТЕЦТВО є ідеальний інструмент. Тому актив Мистецького кварталу Дніпра вирішив запустити флешмоб #Митці_Дніпра_проти_війни

ШАНОВНІ ДРУЗІ! МИРУ НАШІЙ РІДНІЙ УКРАЇНІ! ПРИЄДНУЙТЕСЬ! Виставляйте у соцмережах свої твори проти війни з хештегом #Митці_Дніпра_проти_війни».

Все желающие уже могут оценить первые работы, поданные в рамках этого проекта.

Их авторами стали Валентина Мирошник, Александр Макаренко, Валерий Момот, Владимир Выборный, Александр Чегорка и другие авторы.

Иллюстрации со страницы Валентины Слободы.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте