Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
21:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепр наконец вернулась знаковая картина

В Днепр наконец вернулась знаковая картина

После длительных «гастролей» по музеям США и Швейцарии в Днепропетровский художественный музей возвратилось полотно Марии Башкирцевой «В студии».

Городской сайт уже рассказывал о том, что в прошлом году эта картина отправилась за океан. Американская федерация искусств очень хотела получить это произведение на выставку, посвященную женщинам-художницам, которые работали в Париже в конце девятнадцатого столетия. Среди таких художниц была и Мария Башкирцева.

А после США эта картина стала украшением еще одной выставки, проводившейся в Швейцарии.

И вот работа выставок с триумфом завершена, живописное полотно вернулось в родной музей.

Об этом в Днепропетровском художественном музее рассказали следующее:

«До експозиційної зали музею на своє особливе місце нарешті повернувся найбільш «подорожуючий» твір нашої колекції — картина Марії Башкірцевої.

Робота «В студії» цього разу була представлена на виставці «CLOSE-UP» в Музеї Фонду Бейлер (Рієн, Швейцарія).

Виставковий проєкт об’єднав твори дев’яти відомих художниць з різних країн світу, які займають чільне місце в історії мистецтва періоду від 1870 року й до наших днів. Приємно, що картина Марії Башкірцевої стала в один ряд з роботами таких мисткинь, як Берта Морізо, Мері Кассат, Паула Модерсон-Беккер, Лотте Лазерштайн, Фріда Кало, Еліс Ніл, Марлен Дюма, Сінді Шерман та Елізабет Пейтон.

Полотно художниці українського походження чудово вписалося до кола творів, об’єднаних виставковою концепцією, зосередженою на зображенні людської фігури: від автопортрета до найрізноманітніших форм портрета, адже саме це доволі промовисто — ніби крупним планом — відображає погляди художниць на їхнє оточення та бачення себе у часі.

Тож, відтепер картину Марії Башкірцевої можна побачити на звичному місці поміж творів експозиційного блоку, присвяченого вітчизняному мистецтву ХІХ ст. Вона знову готова повідати вам свою цікаву історію. Поспішайте на зустріч з легендою!».

Учитывая распространение нового штамма вируса и перспективу локдауна, визит в музей не стоит откладывать на долгий срок.

Фото Александра Ярошенко.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте