Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
07:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре десятки людей перекрыли железнодорожный переезд: что случилось

|«« «« »» »»|

Половина поселка Шевченко Самарского района в Днепре после Нового года столкнулись с проблемой — в течение 5-ти дней у них каждый день отключают свет на 12 и больше часов. Сотрудники ДТЕК реагируют на заявления — приезжают, что-то чинят, но спустя короткое время свет все-равно пропадает.

Без света на регулярной основе оставалось порядка 700 домов. По словам жителей, температура в некоторых домах опускалась до 5-ти градусов тепла. О

«Сотрудники ДТЕК, они-то приезжают, делают, но через пол часа света снова нет», — сообщает жительница поселка Олеся.

«Мы устали это терпеть, у нас у многих маленькие дети, а за окном не месяц май, сотрудники железной дороги говорят, что проблема не на их участке, а в ДТЕК говорят, что проблема — со стороны именно железной дороги. В итоге страдаем мы и непонятно, сколько еще это продлится», — сообщают другие жители.

Группа жителей перекрыла железнодорожный переезд на Самарском спуске на 20-30 минут — таким образом они пытаются привлечь внимание к своей проблеме и настроены повторить эту акцию в случае, если не увидят продвижения в решении своего вопроса.

После диалога с представителем железной дороги и главой Самарской районной администрации — Юрием Михайловичем Федько жители освободили проезжую часть и движение транспорта восстановилось.

На данный момент достигли следующего консенсуса: представители властей района, ДТЕК и железной дороги в ближайшее время собираются на круглый стол и находят пути решения проблемы. До этого момента глава администрации попросил жителей уменьшить мощность потребления, чтобы избежать срабатывания автоматов и избежать аварийных отключений, он в свою очередь пообещал, что аварийная бригада будет дежурить круглосуточно на проблемном участке, чтобы жители не оставались без света на такие длинные промежутки времени.

«Ситуация возникла после нового года и технически сложно решаемая, но мы постараемся разобраться с этим в кратчайшие сроки», — прокомментировал Юрий Михайлович.

На месте также присутствовали сотрудники патрульной полиции и представители железной дороги, представителей ДТЕК не было. Следим за развитием ситуации.

(Обновлено):

Gorod.dp.ua получил разъяснение относительно ситуации с электроснабжением в поселке.

Официальная позиция Дтэк Днепровские электросети:

Можливою причиною аварійних відключень електропостачання у селищі Північне є несправності у мережі Української залізниці.

Джерелом живлення для ОСР ДТЕК Дніпровські електромережі є електрообладнання оператора системи розподілу «Українська залізниця», тому безперебійність електропостачання мереж безпосередньо залежить від справності роботи електрообладнання «Української залізниці».

Відповідальність за справний технічний стан мереж та розподільних підстанцій несе власник. Обов'язком Української залізниці є обслуговування та усунення поломок на своїх мережах та своєму електрообладнанні. ДТЕК Дніпровські електромережі не має права виконувати роботи на обладнанні та мережах іншого ОСР у межах чинного законодавства. Жителі селища Північне неодноразово зверталися до ДТЕК Дніпровські електромережі зі скаргами на якість електропостачання. ДТЕК як відповідальна компанія оперативно реагувала на скарги клієнтів і неодноразово направляла бригади для ретельної перевірки роботи мереж. Кожна заявка була відпрацьована спеціалістами компанії безпосередньо на місці. Порушень у роботі своїх мереж компанією жодного разу виявлено не було. Для вирішення ситуації та пошуку проблеми ДТЕК Дніпровські електромережі звернулася до оператору системи розподілу Українська Залізниця, на чиєму балансі знаходяться мережі та трансформаторні підстанції, які є джерелом електропостачання для мереж ДТЕК Дніпровські електромережі, з метою спільного пошуку причин неполадок у роботі обладнання.

За інформацією Самарської районної ради та представників Залізниці ситуацію врегульовано та електропостачання для мешканців селища відновлено ввечері 15.01.2022 силами спеціалістів «Українська Залізниця». ДТЕК Дніпровські електромережі не відповідає за цю ситуацію, тому як робота мереж забезпечується електрообладнанням стороннього оператора.

ДТЕК Дніпровські електромережі діє на користь своїх клієнтів, поділяє цінності суспільства та розуміє, що наявність постійного та безперебійного електропостачання – запорука безпеки та комфорту мешканців області. Компанія розуміє складність ситуації, тож сьогодні, 16.01. спеціалістами компанії додатково ініційована перевірка тепловізорами своїх мереж для виявлення слабких місць, щоб уникнути можливих неполадок у майбутньому. Також ініційовано створення комісії за участю представників Української Залізниці для комплексної перевірки роботи всього електрообладнання у селищі Північному.

Фото, видео: Рустам Натаров, Сергей Скрыпник

Gorod.dp.ua на Facebook.


Чушкан Леопольдович Рахметов  (16.01.22 23:34): Плотить ивропейскую цену мине не хотят пусть и вовсе, все в темноте сидят. Ответить | С цитатой
МММ  (16.01.22 23:14): за то у нас самая дорога новогодняя елка в Украине. Ответить | С цитатой
костя  (16.01.22 12:59): А хто це зробив разом!? Ответить | С цитатой
007  (16.01.22 12:52): В Обуховке творится тоже самое. Свет отключают почти каждый день. Просто власть проверяет терпение народа. Ответить | С цитатой
отключить от централизованного  (16.01.22 12:50): электроснабжения пообещав каждому компенсировать установку автономного но потом? Ответить | С цитатой
Наблюдатель  (16.01.22 11:55): Наверное нужен капитальный ремонт, а это капитальные затраты.
Вы ж не хотите чтобы олигарх из за вас обеднел.
Ответить | С цитатой
Дорогой тариф  (16.01.22 10:16): Людоедские тарифы порождают колоссальные долги. Чтоб уменьшить долги, населению просто отключают электроэнергию. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (5)

•  У Дніпрі на Слобожанському проспекті водій ВАЗ спровокував смертельну ДТП з 23-річним мотоциклістом на Yamaha: відео моменту (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте