Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
20:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В парках Днепра появились новые насекомые и птицы

|«« «« »» »»|

Как считают специалисты, такое расширение парковой фауны стало следствием высадки новых растений – и, в частности, «мавританских газонов».

Городской сайт уже сообщал о том, что в нынешнем году сразу в нескольких парках Днепра (Шевченко, Глобы, , Богдана Хмельницкого, Севастопольском, Зеленый Гай) были высажены газоны из разнотравья – так называемые «мавританские».

Горожане летом и осенью дивились красоте их цветения.

Но визуальный эффект стал не единственным преимуществом высадки подобных газонов. Новые растения привлекли в парки новые или давно забытые виды животного мира.

Вот что об этом рассказали в Департаменте парков и рекреации Днепровского горсовета:

«В цьому році ми вперше спробували новий вид озеленення в парках міста — Мавританські квітучі газони. І зараз вже можна підводити перші підсумки: Протягом всього сезону ці суміші польових квітів утворювали яскраві барвисті килими, які все літо радували містян різноманітними квітами, та аж до листопада виглядали декоративно.

Біорізноманіття флори парків отримало істотне розширення однорічних і багаторічних квітів.

Серед фауни парків також було помімічено істотне збагачення — частіше почали зустрічатися корисні комахи — Жук-олень, Жук-носорог, метелики Махаон, Подалірій, Адмірал, Павичеве око, Бражник-язикан та інші. А слідом за комахами прилетіли комаходні птахи — було помічено Мухоловок, Зябликів та Славок.

«Пташині» суміші квітів та високих злаків привабили дрібних пташок. Зокрема, за Палацом студентів ДНУ було помічено співочих птахів Щигликів та Зеленяків.

На окремих проблемних ділянках парків, де раніше не росло майже нічого через несприятливі умови, добре розрослися спеціально підібрані суміші витривалих квітів.

Густі галявини польових квітів помітно почали витісняти бур’ян — тож замість багаторазового покосу ми лише проводили локальні ручні прополки з вириванням бур’янів з корнем. Так, однорічні квіти на деяких локаціях вже майже повністю витіснили карантинні рослини, а багаторічні рослини в сумішах витіснятимуть бур'яни і в наступному році.

Ці локації, площею в 15 000 кв. м потребували менше догляду, та взагалі не потребували покосу.

НЮАНСИ:

Квітучі газони все ж таки потребують мінімальний догляд та полив. В наших умовах, на відміну від загальнорекомендованих в Європі, виявлено особливості поливу на найбільш посушливих ділянках у спеку, які враховані в карту догляду за ними на наступний рік.

Наприкінці сезону, коли дозріває насіння, деякі локації частково втрачають декоративність. Але треба дочекатися, доки відбудеться самосів, і на наступний рік газон знову порадує цвітінням.

Для кожної зони підібралися окремі суміші квітів. На практиці виявилено, що не всі квіти в європейських сумішах придатні для наших умов, тому це враховано при їх складанні на наступний рік».

Практика высадки в городских парках «мавританских газонов» будет продолжена и в 2022 году. При этом будут использоваться новые смеси семян степных трав и цветов.

Фото – Департамент парков и рекреации.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Щекастый  (29.12.21 11:56): Буду злым по четвергам. Снег и солнце друзья с детства. Кушай селёдку, Роман Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте