Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
07:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як скласти резюме так, щоб отримати роботу миттєво

Як скласти резюме так, щоб отримати роботу миттєво

Перше враження - частіш за все найсильніше. Тому, коли мова йде про пошук роботи, варто зосередитися на своєму резюме.

Яке резюме можна вважати дійсно гарним? Те, в якому ваші досягнення перебільшені, або, може, в якому ваш досвід і навички чітко відповідають вакансії? Істина десь посередині. Давайте разом з експертами EPAM Anywhere розберемося, з чого складається привабливе і вичерпне резюме, яке допоможе вам отримати роботу мрії в IT.

Почніть з короткої інформації про себе і свої цілі

Доцільно буде почати ваше CV (Curriculum vitæ, в перекладі з латини «перебіг життя») з короткого опису кваліфікації і досвіду роботи. Також розкажіть про ваші очікування, мотивації та професійні цілі. Для чого це потрібно?

По-перше, це допоможе рекрутеру зрозуміти чому ви обрали саме цю вакансію. По-друге, така техніка приверне увагу рекрутера оскільки рекрутер, скануючи резюме, в першу чергу звертає увагу на кваліфікацію і досвід. Чітко позначаючи, яку позицію ви розглядаєте і з якими завданнями хочете працювати, ви допомагаєте рекрутеру зрозуміти, що саме ви шукаєте.

Ідеальний варіант оформлення інформаційного блоку може виглядати так:

  • Короткий огляд кваліфікації, досвіду, попередніх робіт та навичок

  • Перелік досягнень: статуси, цифри, підтвердження

  • Факти, які вказують на мотивацію отримати позицію в проекті

Правильно опишіть свої навички

Коли розмова заходить про навички і досвід, самопрезентація - це головне. Перш за все, переконайтеся, що цей розділ легко і зручно сканувати при читанні - він повинен бути структурованим і логічним. Радимо вам використовувати:

  • Маркери, щоб коротко перерахувати навички та вміння у формі ключових слів. Це найбільш зручний для читання формат, який допомагає рекрутерам швидко переглянути текст і знайти найважливіше

  • Стовпці, для опису, скажімо, місць роботи, де ви говорите про свій досвід у вигляді зв'язної розповіді

  • Абзаци, однак не варто робити їх занадто об'ємними, оскільки їх не дуже зручно сканувати при перегляді резюме

  • Щоб вирізнитись на фоні інших резюме, можна використовувати також іконки, логотипи різних фреймворків і мов програмування.

У цьому ж блоці вкажіть свої знання іноземних мов: рівень, сертифікати, нагороди. Вказуйте знання у відповідності до сертифікату CEFR (Загальноєвропейські компетенції володіння іноземною мовою): A1, A2, B1, B2 і так далі. Рівень англійської допоможе вам здобути більш високу позицію

Розкажіть про свій досвід

У цьому розділі вам потрібно розвинути думку попередніх двох: опишіть деталі, надайте рекомендації, розкажіть про свої обов'язки і про те, чого ви навчилися в процесі.

Оптимальна структура для цього розділу:

  • Назва компанії

  • Локація

  • Посада

  • Період роботи

  • Список проектів, над якими працювали

  • Ваші обов'язки

Не хвилюйтеся, якщо ваш досвід в різних компаніях дуже схожий - висвітліть це як вашу перевагу і підкресліть, що готові до постійної і відповідальної роботи. Оскільки ви вже в декількох інших проектах мали аналогічний досвід, це буде значною перевагою.

Підтвердіть свій досвід фактами. Вкажіть цифри, кейси, прикріпіть підтвердження (портфоліо робіт, посилання на behance, github або власний сайт).

Розкажіть про свої нагороди і додаткові освіти

Курси підвищення кваліфікації, дипломи, сертифікати - рекрутери звертають на це увагу. Однак, не поспішайте додавати все відразу. Ось як цей розділ буде виглядати добре з точки зору рекрутера:

  • Інформація про нагороду/сертифікат. Коротко опишіть нагороду, доповніть цифрами та іменами: дату, хто видав, як ви її отримали.

  • Релевантність нагороди або диплома. Не потрібно додавати усі ваші дипломи. Наприклад, подаючи заявку на node js developer jobs,

  • Важливість внеску в соціум або конкретну галузь. Розкажіть про проекти, через які ви змогли поліпшити конкретну галузь. Можливо ви були волонтером в проекті, спрямованому на вирішення важливих соціальних питань? Або стали інвестором благодійного стартапу?

Поясніть довгі паузи у роботі, якщо вони траплялися у вашому житті

Якщо з якоїсь причини у вашому досвіді є прогалини, коли ви не працювали більше ніж півроку, поясніть, у чому була причина і будьте готові довести, що ви не розгубили свої навички і кваліфікацію за цей час. Великі паузи часто викликають у роботодавців питання, а чи не міг кандидат за цей час втратити свої вміння і не слідкувати за змінами і новими трендами цієї сфери.

Щоб підтвердити, що ваш досвід і знання нікуди не поділися, додайте інформацію, чим ви займалися під час перерви між проектами. Можливо ви пробували себе в ролі консультанта, вели волонтерську діяльністю, або проходили навчання? Перетворіть свої недоліки в переваги.

Підсумуємо

Перевірили своє резюме і знайшли невідповідності? Давайте швидко і стисло нагадаємо основні моменти:

  • Складіть блок з короткою і ключовою інформацією про ваші навички, професійні цілі, і чому ви зацікавилися саме цією вакансією

  • Вивчіть позицію, щоб представити свої навички і досвід відповідно відповідно до вимог цієї вакансії

  • Якщо у вашій кар'єрі були перерви, розкажіть про них, як про час для розвитку і підготовки до нових можливостей

  • Ідеальний формат резюме: 1-3 сторінки стислої і структурованої інформації

Ваша мета - зацікавити рекрутерів так, щоб вони захотіли дізнатися більше про вас. Залиште подробиці для інтерв'ю:)

Нехай щастить!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте