Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
04:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Планетарии Днепра проводят Всемирную неделю космоса

В Планетарии Днепра проводят Всемирную неделю космоса

На каждый день «космической недели» в Днепровском планетарии подготовлено особое мероприятие.

Всемирная неделя космоса проводится в более чем 80 странах мира с 4 по 10 октября. Ежедневно миллионы людей принимают участие в лекциях, презентациях, просмотрах фильмов и программ на космическую тему.

Разумеется, присоединился к ней и Днепровский планетарий. Одна печаль – из-за ужесточения карантина в Днепре Всемирная неделя космоса в нашем планетарии проходит в формате онлайн.

В Днепровском планетарии разработали цикл онлайн-лекций о роли искусственных космических спутников в нашей жизни. В течение 7 дней на сайте планетария и на странице в соцсетях будут появляться новые материалы о спутниках.

Вчера был представлен первый рассказ о роли спутников:

«Штучні супутники знаходяться на орбіті в сотнях чи навіть тисячах кілометрів над нами, однак вони давно стали частиною нашого повсякденного життя. Ось декілька способів того, як супутники допомагають нам сьогодні:

- Дбають про наш сніданок. Фермери використовують радіолокаційні зображення, щоб визначити найкращий час зрошення своїх полів та збирання пшениці. Коли зерно зростало в полі, супутники пильно слідкували за ними, аби щоранку ми мали порцію пластівців із молоком.

- Транслюють спортивні матчі. Щоб потрапити з футбольного поля на екран телевізора, кадри матчу передаються супутниковим сигналом. Завдяки сигналам, ви можете підтримати улюблену команду під час ігор просто зі своєї кімнати.

- Допомагають швидше отримати каву. Ви коли-небудь замислювалися, як гроші перераховуються з вашого банківського рахунку на касу продавця? Коли ви використовуєте свою картку, між підприємством та вашим банком встановлюється супутниковий зв'язок. Космос дозволяє вам отримати улюблений напій просто за секунди!

- Попереджають про погоду. Супутники збирають тонни даних про температуру, опади, рух хмар та напрямок вітру. Під час аналізу цих даних можна передбачити погоду (навіть якщо прогноз не завжди ідеальний).

- Відстежують польоти в реальному часі. Щоб отримати точне положення на небі, літаки передають сигнал до супутників. За допомогою цих координат авіадиспетчери забезпечують безпеку літаків, і ви можете зрозуміти, в який час їхати, щоб зустріти товариша в аеропорту.

- Збирають інформацію про озоновий шар Землі. З орбіти супутники отримують всебічні дані про Землю, її атмосферу та різні екосистеми. Канадський супутник SCISAT збирає дані про понад 40 атмосферних газів. Ці дані є у вільному доступі для студентів та дослідників по всьому світу, включно з вами.

- Допомагають легко орієнтуватися у незнайомому місці. Навіть на відстані 20000 км супутники мережі глобальної системи позиціювання (GPS) можуть точно визначити ваше місцеперебування. Сигнал, який вони отримують від вашого GPS, дозволяє точно бачити, де ви знаходитесь на карті, і це допоможе дістатися до пункту призначення.

Вікінги використовували зірки для прокладання шляху, і ви теж можете, але за допомогою супутникових технологій!».

До конца недели сотрудники планетария порадуют еще шестью историями, связанными со спутниками.


Gorod.dp.ua на Facebook.


местный  (06.10.20 14:48): Так открыли уже планетарий или нет?? Ответить | С цитатой
1  (06.10.20 11:04): можно ещё интимные услуги оказывать онлайн... Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте