Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
02:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепрянка на месте пустыря вырастила чудо-сад

Днепрянка на месте пустыря вырастила чудо-сад

Жительница Победы Людмила Кокул своим примером показывает, насколько многого можно достичь при желании сделать жизнь чуточку красивее.

13 лет назад возле 9-этажки, в которой живет Людмила, был обычный пустырь, на котором все желающие парковали машины. Но однажды эта целеустремленная женщина захотела превратить двор в сад. День за днем, месяц за месяцем она покупала за свои деньги и высаживала цветы, кустарники, деревья. Вскоре к ней присоединились соседи, которым тоже хотелось жить в окружении красоты.

Сделанное за эти годы поражает! Двор 9-этажки на Победе по ул. Петра Дорошенко превратился в потрясающий по красоте сквер, изюминкой которого является роща из 10 берез. Всего же в сквере – 30 деревьев, более 100 кустарников, а цветы не поддаются счету! И на создание этого удивительного, цветущего с марта по октябрь, сада не потребовалось ни копейки бюджетных денег!

О целеустремленной днепрянке и ее соседях в сюжете рассказали журналисты 9-го телеканала:

«Дніпрянка Людмила Кокул ніколи не мала справу з квітникарством, а тепер доглядає за рослинами щодня. На місці колишньої пустки вирішила посадити кілька дерев.

Людмила Кокул: “Шматочок землі перетворювався в убиту землю, заїжджену машинами. Захотілося, щоб краще хай ростуть дерева, зелень, Спочатку навіть друзі та рідні не вірили, що це реально, що на місці пустки щось може відбутися. Але потихеньку…”
Тепер тут більше 100 кущів, понад 30 дерев і різноманітні квіти. Більшість із них пані Людмила придбала за свій кошт і висадила власноруч.

Людмила Кокул: “Тепер тут діти бігають і називають це квітковим лабіринтом. Самим приємно, дихати легше і людям подобається – всі йдуть і дякують”.
Пані Людмила ділиться: час від часу трапляються крадіжки – люди викопують цікаві рослини та висаджують на своїх садибах. Проте рослин у сквері не меншає.

Людмила Кокул, займається квітникарством: “Принцип такий: вкрали — на те ж місце посади ще. І колись люди все ж таки зрозуміють, що краще гарно, ніж закинута територія”.
Від розмаїття рослин у сквері розбігаються очі. Мешканці кажуть: місцина тепер — острівець спокою у великому місті.

Людмила Кокул: “А літом тут просто буяти все буде: флокси, локоноси, літні хризантеми, дуже багато рослин. А це рослина “дюшенеа” називається, з червоними ягодами – вони їстівні, але без смаку. Краса — це 10 берез, справжня роща. Всі приходять сюди відпочивати”.
Щовечора пані Людмила доглядає за деревами, поливає квіти та прибирає бур’яни. На допомогу приходять сусіди, що надихнулися красою.

Юлія Григоренко, займається квітникарством: “Я побачила, ось мої старші колеги вже дуже давно цим займаються, і я вирішила — чому б і ні? Ми можемо зробити наш двір краще, чистіше, гарніше!”
Квітникарство неабияк зблизило сусідів, кажуть місцеві. Доглядають за рослинами, а заодно спілкуються, діляться думками та планами. А в планах — розширення саду, ще більше вічнозелених і квітучих рослин.

Людмила Кокул: “Створюючи сад, — це люди стверджують те, що вони хочуть бачити майбутнє своє. Тому ми хочемо бачити в майбутньому красу свого двору, міста, щастя людей. Бо ми реально виходимо і ми всі задоволені, спілкуємося, щасливі”.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Вера  (25.06.20 17:10): Величезне ДЯКУЮ Людмилі від мешканців м.Дніпро.

На ж/м Перемога це НЕ ПЕРШИЙ випадок озеленення прилеглої території мешканцями багатоповерхівок.
1. На Б.Слави на території між будинками 10,12 та 20, 21, 23 мешканцями в 2007-2015 роках було висаджено більше 350 дерев та біля 20 кущів.

2. Сквер на пр. Героїв біля музичної школи № 19 був створений мешканцями та радує своєю красою з 2010 року. Там росте біля 40 дерев і безліч кущів та квітів.

3. Напроти цього скверу (пр. Героїв 27-33) мешканці будинку 33 в 2009 році висадили біля
50 дерев. Отримали сквер перед будинком.

4. Мешканці будинку по пр. Героїв 31 висадили декілька десятків дерев біля стихійного ринку і тепер замість машин під своїми вікнами мають зелені насадження.

Дуже тішить те, що мешканці міста Дніпро стали перейматися простором навколо себе.
Ответить | С цитатой
Молодчинка!!  (24.06.20 12:48): Вот он пример красивого ухоженного места на Земле. Живая природа. Никакие многотысячные уродцы (ул. Короленко или деревья-экзоты в новом сквере на Победе) не сравнятся с тенистым ЖИВЫМ сквером, созданным руками, трудом и любовью этой женщины. Поклон и уважение. Ответить | С цитатой
...  (24.06.20 12:10): Женщина молодец. Тяжелый труд. Жаль, возможно не везде
Реальная ситуация: многоквартирный дом, жильцы много лет облагораживали двор, высаживали у своих подъездов кто что мог - деревья, цветы, кустарники...
Но приключилось несчастье - один за другим в некоторых подъездах начали появляться собачатники (прямо эпидемия какая-то). Собачатник (типа любитель животных) выводит своё животное размером с телёнка на крыльцо. И пока сам стоит на крыльце курит, собака занимается самовыгулом. Но собака как понимает, что с таким хозяином лучше не расслабляться и далеко не отходить. Поэтому все развлечения собаки наблюдаются возле подъезда.
В результате всё, что можно вырыть - вырыто. Всё, что нельзя вырыть - загажено (а какахи собак - для растений это яд, а не удобрение). И во дворе очень просто понять где и кто живет. Возле одних подъездов - цветы и благоухание, возле других - пустырь и вонь от собачьих какашек
Ответить | С цитатой
единственный  (24.06.20 10:56): за время существования сайта ДОСТОЙНЫЙ пример по благоустройству и озеленению придомовой территории жителями. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (8)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (7)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпрі на Слобожанському проспекті водій ВАЗ спровокував смертельну ДТП з 23-річним мотоциклістом на Yamaha: відео моменту (5)

•  У Дніпрі на розі просп. Лесі Українки та вул. Андрія Фабра ремонтують аварійний трамвайний переїзд: як ходить громадський транспорт (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте