Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
03:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Путешественник Сергей Гордиенко попал в румынское кино и вынужден был прервать маршрут

Путешественник Сергей Гордиенко попал в румынское кино и вынужден был прервать маршрут

Не без приключений наш земляк, известный путешественник Сергей Гордиенко продолжает «Средиземноморский континуум».

Городской сайт подробной рассказывал и о старте этого похода, и о внезапной болезни, прервавшей путь, и о возвращении на маршрут.

Новостями об этом путешествии поделился давний друг Гордиенко Павел Динец.

Так, на днях, во время прохождения румынского участка Дуная, Гордиенко внезапно попал в герои… художественного фильма!

«Серед різних пригод Сергія Івановича за той час, що він перетинав по Дунаю Румунію, бувало всякого, - рассказал Павел Динец. - Траплялися й неприємні моменти, але – і то головне! – було і безліч проявів щирої людської теплоти й турботи за українського мандрівника.

Серед такого приємного, в першу чергу, не можна не згадати, як в місті Галаці Сергія Івановича у відділку прикордонної водної поліції від пуза нагодували. Румунські офіцери і шашличком пригостили подорожнього українця, і ковбас дали добру в’язку на дорогу. А щоб пропустити у вихідний день професійного мандрівника без затримки, навіть викликали з дому своїх колег-митників. І ті швиденько з’явилися на своєму робочому місці, причому – увага! – ніхто з них не бурчав сердито (як це буває у нас, зізнаймося), мовляв, от якого біса витягли мене в мій законний вихідний тощо…

До речі! На тому ж приємні несподіванки в поліції Галацу не завершилися. Справа у тому, що саме в той час, коли туди зайшов на перевірку документів український мандрівник, там саме знімали кіно! Це буде чергова серія відомого румунського серіалу «Банкір і злодій».

Режисер серіалу, коли поруч із камерою у відділку з’явився українець, та ще й відомий, заявив: «А чому б і ні? Нехай і він буде в кадрі». Отак Сергій Іванович став «кінозіркою», ненароком «затесавшись» у велике світове мистецтво.

А перед тим Сергій Івановіч зустрів на воді свого тамтешнього колегу – відомого румунського мандрівника-каякера Лучана Погаріу (на фото). Дві споріднені душі побалакали трошки посеред Дунаю. Сергій Іванович намагався здивувати співрозмовника своєю ламаною італійською, Лучіян – ламаною українською. Зрештою, порозумілися доволі пристойною англійською… Отож, потеревенили отак трохи, сфотографувалися – та й роз’їхалися собі, кожен за своїм романтичним, сповненим пригод маршрутом…».

К сожалению, после Румынии, уже в Болгарии, Сергей Иванович вынужден был завершить путешествие в текущем году и вернуться к первоначальному маршруту похода в Барселону через Средиземноморье. Но продолжение путешествия последует уже в апреле следующего года.

Вот что о причинах изменения маршрута сообщает Павел Динец:

«На жаль, в місті Сілістрія український мандрівник був змушений прийняти рішення повертатися до первісного - морського - варіанту маршруту.

5 листопада 2019 року Сергій Іванович дійшов до болгарського міста Сілістрія. На жаль, радощі від перетину чергового кордону були затьмарені низкою неприємних подій, що трапилися із мандрівником останнім часом. Перш за все, мається на увазі дії вітчизняного МЗС. Вірніш, його бездіяльніть: пообіцявши спершу надавати Сергію Івановичу усю необхідну допомогу за кордоном через українські консульства, потім у Києві про свою обіцянку, на жаль, забули.

В результаті, провівши із штабом експедиції телефонну нараду, наш земляк був змушений прийняти рішення повертатится до Вилкового.

– У зв’язку із вагомими причинами, що склалися, виникла необхідність повернутися до первісного морського варіанту: Середземне море – Барселона, - заявив Сергій Гордієнко представникам української діаспори у Болгарії, гречно подякувавши за увагу до його персони, за готовність приймати мандрівника та опікуватися його дорожніми потребами. - Продовження другого етапу моєї експедиції - квітень 2020-го року, з подальшим сплавом по Дунаю.

Отож, за рік першого етапу нинішньої експедиції "Середземноморський континуум" українським мандрівником вже пройдено 2300 км».



Gorod.dp.ua на Facebook.


Stank  (14.11.19 13:18): в Украине идет война с агрессором, а этот индюк разъезжает на лодочке, вместо того, чтобы идти в АТО и защищать Родину с оружием в руках. Гнидa4130 Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте