Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
05:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре планируют снимать сериал о судьбе Яворницкого

В Днепре планируют снимать сериал о судьбе Яворницкого

По роману братьев Капрановых «Справа Сивого» планируют снять 4-серийный фильм.

Городской сайт уже рассказывал об этом детективном романе братьев Карпановых, который был завершен и презентован в Днепре в прошлом году на Книжном фестивале. Главным героем этой детективной истории стал наш прославленный историк и ученый Дмитрий Иванович Яворницкий.

Одновременно с написанием книги появилась идея снять по ней кино. Виталий Капранов признал, что книга писалась одновременно и как киносценарий.

Как сообщили Городскому сайту в Dnipro Film Commission, заявка на съемки такого фильма была подана в Совет по государственной поддержке кинематографии Украины. В целом съемки фильма по роману оценили в 16,8 миллионов гривен, из которых у Госкино просили 13,2 млн грн. На вопрос о том, где стоит снимать такой фильм, Виталий Карпанов ответил:

«Якщо знімати кіно про Яворнницького, то робити це треба, безумовно, у м.Дніпрі, де є музей, в якому він працював, де збереглися будівлі та палаци тієї епохи. Ми з братом часто приїжджаємо в ваше місто, збирали тут інформацію для книги і знаємо, що тут можна знайти відповідні локації».


На днях Советом кинематографии был утвержден список фильмов для финансирования в 2020 году. К огромному сожалению, фильм по книге Капрановых в него – не вошел.

Но инициаторы таких съемок не отчаиваются. О дальнейшей судьбе этого проекта рассказал его продюсер Алексей Кашин:

– Навіть не дивлячись на те, що проект не отримав фінансування від Держкіно, ми не припиняємо роботу над фільмом «Справа Сивого», – прокоментував ситуацію Олексій Кашин. – До речі, в цьому конкурсі брали участі ще два наших документальних проекти, теж пов'язані з Дніпром. Це Документальний фільм "Бути", про посттравматичний синдром людей, які пройшли АТО і Документальний фільм "Олександр Поль - Степовий Прометей", про людину, якій Дніпро-Катеринослав, можна так сказати, зобов'язаний своїм розвитком. Знімати ці фільми буде ваш режисер Катерина Стрельченко. Ці проекти також, на жаль, не знайшли підтримки у Держкіно, але і над ними ми також продовжуємо працювати.

Що стосується проекту «Справа Сивого. Роман. Брати Капранови», то ми вирішили зробити з нього 4-серійний фільм для демонстрації на одному з українських телеканалів. Річ у тому, що в 100 хвилинну версію вмістити весь матеріал, який у нас є, дуже важко. А ось в 4 серії зможуть в повній мірі розкрити історію, написану Капрановими. Зараз йде робота над сценарієм і ведуться переговори з телеканалами. У м. Дніпрі ми вже попередньо визначили перспективні локації. Є розуміння, де ми можемо знімати і що ми будемо знімати. На даному етапі залишається головним питання фінансування, в тому числі і тому, що у зв'язку з переходом на 4-серійну версію бюджет проекту збільшився. Але в будь-якому випадку ми серйозно налаштовані реалізувати цей проект, тому що впевнені, що фільм сподобається глядачам, а тому дуже розраховуємо на підтримку місцевої влади з Дніпра.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте