Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
10:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Гончарівські читання „Розмова з Майстром”

3 квітня в ДНУ в аудиторії імені академіка Олеся Гончара відбудуться традиційні щорічні читання, присвячені 91-й річниці від дня народження Майстра. Олесь Гончар – випускник нашого університету. Тому не випадковий постійний інтерес науковців факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства до його постаті. Дніпропетровський національний університет визнаний у наукових колах України як центр по вивченню його творчості.

Цього року традиція проведення Гончарівських читань продовжиться. Вже вчотирнадцяте ім’я митця збере на святі викладачів, студентів та поціновувачів творчості майстра, але знаменним є те, що вперше читання відбудуться в університеті після присвоєння йому імені Олеся Гончара. Читання, що цього року носять назву «Розмова з Майстром», мають на меті показати актуальність творів Олеся Терентійовича серед тих, про кого і для кого він писав так багато – серед молоді. Тому читання пройдуть як спілкування юні з Майстром слова.

Учасниками Гончарівських читань стануть викладачі кафедри української літератури, студенти факультету, проректор з гуманітарних питань та виховної роботи Іваненко Валентин Васильович, декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професор Попова Ірина Степанівна та голова правління обласної організації Національної спілки письменників України Леся Степовичка. У програмі Гончарівських читань – покладання студентами й викладачами факультету квітів до погруддя письменника (другий корпус ДНУ), презентація фахового збірника наукових статей, наукові доповіді та публіцистичні роздуми магістрів і студентів факультету, театралізована постановка за творами О.Гончара.

Інформаційно-аналітичне агентство ДНУ

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дарина  (02.04.09 20:34): Как по мне эти чтения просто смешны, но каждому-свое... Ответить | С цитатой
den  (02.04.09 12:12): Ой как мне нравятся эти...представления. Старые кафедровички что-то будут вещать. Студентов загонят под угрозой наказания после лекций - они будут сидеть и скучать. Вобщем, катрусин кинозал. ...Малята. ...Хлопчики та дівчатка... вобщем десткий сад: глупо и примитивно.
Вот уменя на полке стоит Гюго, Плутарх, Бердяев, Митчелл, Бальзак (на что взгляд упал). Я как-то так мало себе представляю "покладання студентами й викладачами факультету квітів до погруддя Гюго", театрализованно епредставление на его могиле, "урочисті читання" его произведений.
Самим организотарам не претит всё это? Ведь вот именно так демонстрируется вся ущербность украинских писателей: коммерческого и интеллектуального успеха не имеют, зато дитячі читання устраивают.
Разницы между партсобраниями и читяннями не вижу. Что там плюются, что тут - по резальтатам.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Надрив м'яза стегна. Вінгер Дніпра-1 розповів, скільки пропустить через травму (34)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте