Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Криминальная сводка на 19 марта

Криминальная сводка на 19 марта
1. 4 та 5 березня співробітниками сектору боротьби з економічними злочинами Вільно гірського міського відділу міліції у 20-ти та 22 – річного місцевих мешканців вилучено купюри номіналом 50 грн., які викликали сумнів у дійсності. Згідно довідки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру вилучені купюри є фальшивими та виготовлені за допомогою копіювально-множинної техніки кольорово-струменевого принтеру. Наразі за даним фактом слідчим відділом Вільногірського міського відділу міліції порушені кримінальні справи за ст. 199 ч. 1 Кримінального кодексу України («Виготовлення, зберігання, придбання, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів або квитків державної лотереї»).

2. 18 березня п. р. співробітниками відділу боротьби з економічними злочинами Дніпродзержинського міського управління міліції зібраний матеріал відносно директора одного з місцевих підприємств, яка надавши до тендерного комітету Дніпродзержинської міської ради завідомо підроблені документи, отримала бюджетні кошти у сумі 452 400 грн. в якості авансу за виконання ремонтних робіт, не маючи наміру виконувати дані роботи. Жінка привласнила та розпорядилася на власний розсуд зазначеними коштами, чим нанесла шкоду державним інтересам на вищезазначену суму. Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

На прес-конференції начальник УБОЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Масяйкін Г. І. розповів про факти розкриття таких злочинів:

Співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області під час реалізації оперативних матеріалів викрито злочинну групу до складу якої входили 5 осіб, мешканців м. Дніпродзержинська. Очолював групу гр. Б, 1977 року народження, раніше не засуджений, працює керівником агентства нерухомості, також до складу групи входив приватний нотаріус Дніпродзержинського нотаріального округу .

Фігуранти протягом 2008-2009 років, використовуючи корумповані зв’язки, займалися шахрайством у сфері нерухомості на території м. Дніпродзержинська, Верхньодніпровського та Криничанського районів Дніпропетровської області.

Комплексом оперативно-розшукових заходів встановлено, що зловмисники використовували підроблені документи, завідомо неправосудні рішення, при безпосередньому незаконному сприянні нотаріуса під час документального оформлення фіктивних угод між власниками нерухомості та учасниками злочинної групи.

Схема незаконного заволодіння нерухомістю громадян мала такий вигляд:
- у разі якщо власник нерухомості помер, складався підроблений договір купівлі-продажу домашньої угоди між власником та учасником злочинної групи, датований числом ще за життя власника. Договір узаконювався рішення суду, в результаті нерухомість переходила у власність учасника злочинної групи.

- якщо власник нерухомості зловживав спиртними напоями, душевно хворий або похилого віку – власнику пропонується житло в іншому районі з доплатою, інші різноманітні варіанти, що задовольняють власника, після чого за договором купівлі-продажу чи дарування, оформленого у "свого" нотаріуса, не-рухомість переходить у власність учасника злочинної групи. Сам власник вивозиться подалі від міста або ж в іншу область у сільську місцевість.

Організатор злочинної групи займався розробкою злочинних схем, оформленням документів, вирішенням профілактичних питань з правоохоронними, контролюючими та орга-нами державної виконавчої служби, отриманням інформації в БТІ по нерухомості у м. Дніпродзержинську. Приватний нотаріус нотаріально посвідчував генеральні довіреності, договори купівлі-продажу та міни між учасниками злочинної групи та власниками нерухомості без участі них самих.

У більшості випадків при незаконному заволодінні нерухомістю використовувалися рішення одного з суддів Заводського районного суду м. Дніпродзержинська.

На першому етапі проведення оперативно-розшукових заходів був встановлений факт незаконного заволодіння фігурантами квартири, власником якої є гр. П. За даним фактом по-рушена кримінальна справа за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України.

В рамках оперативного супроводження зазначеної кримінальної справи було також порушено ще дві кримінальні справи за фактами незаконного заволодіння квартирою та незаконного заволодіння правом розпоряджатися квартирою.

Крім цього було задокументовано ще три факти незаконного заволодіння квартирами в м. Дніпродзержинську.

Внаслідок проведення чотирьох обшуків, санкціонованих судом Бабушкінського району м. Дніпропетровська 17 березня п. р. за місцем мешкання та роботи фігурантів було ви-лучено речі і документи, що свідчать про незаконну діяльність фігурантів щодо шахрайських дій, направлених на незаконне заволодіння об’єктами нерухомості громадян(паспорта громадян України, індивідуальні податкові номери, свідоцтва про народження та смерть, договори купівлі-продажу, міни, а також довіреності, відносно яких вчинялися шахрайські дії).

Вилучено готівку у розмірі 15 тис. доларів США, 10 тис. гривень, приблизно кілограм золота у виробах та три одиниці автотранспорту ("Шеврове-Лачетті", "Мицубисі-Ланцер", "СААБ"). Накладено арешт на майно підозрюваних.

17 березня п. р. лідера та ще трьох активних учасників групи затримано на підставі ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. На теперішній час УБОЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області проводяться оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення інших епізодів злочинної діяльності фігурантів справи.

Працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області спільно з працівниками оперативного відділу СВК-21 УДДУВП Дніпропетровської області, із залученням інших служб ГУ МВС України в Дніпропетровській області, проведені оперативно-розшукові заходи оперативного супроводу звільнення із Солонянської ВК-21 особи, яка вважає себе «злодієм у законі» - Дадіані Папуни Мамукоєвича, 1981 року народження, злочинне прізвисько «Папуна».

З метою протидії проявам «злодійського руху», попередження ускладнень криміногенної ситуації, Солонянським РВ ГУ МВС України в Дніпропетровській області було подано позов про видворення з території України в примусовому порядку вказаного громадянина Грузії.

14 березня 2009 року після закінчення відбування терміну покарання на виконання постанови Солонянського районного суду Дніпропетровської області Дадіані П.М., з метою забезпечення організації і проведення заходів примусового видворення за межі України, співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області був переданий на утримання до пункту тимчасового перебування іноземців в УМВС України в Чернігівській області, розташований за адресою: Чернігівська область, Рипкінський район, с. Розсудівка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте