Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
11:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Смешко: З кишень населення забрали 200 мільярдів гривень

Смешко: З кишень населення забрали 200 мільярдів гривень

Колишній президент Петро Порошенко перевищив свої конституційні повноваження у створенні НКРЕКП і проти нього є провадження ДБР. Про це заявив лідер партії «Сила і Честь» Ігор Смешко 5 липня в ефірі ток-шоу «Опозиція», спільного проекту телеканалів «Україна» та «Наш».

«У президента є повноваження, він гарант Конституції та виконання законів України. Цілий рік у Державному бюро розслідувань є провадження проти минулого президента [Порошенка – ред.], який перевищив свої конституційні повноваження і створив у 2015 році НКРЕКП – Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Очолив комісію «нове політичне обличчя», пан Дмитро Вовк, який був призначений на посаду по політичній квоті. Наче молода особа, нове обличчя, але він підробив документи», — заявив Ігор Смешко.

За його словами, у 2015-му Кабмін, базуючись на прогнозах по видобутку газу, видає розпорядження — наш видобуток становить близько 20 млрд куб. м природного газу, населення потребує 14,5 млрд. «А НКРЕКП пише: населенню потрібно набагато більше, закладає 8 млрд імпортного газу (коли Кабмін прогнозує лише 3 млрд), замішує ціну і на 100% піднімає для населення тарифи. В підсумку забрали з кишень населення 200 млрд грн», — наголосив лідер партії «Сила і Честь».

«Що зараз заважає новому президенту як гаранту Конституції через СБУ, наприклад, розібратися і встановити невідворотність покарання за злочинну бездіяльність? Якщо в правоохоронному органі немає розслідування злочину – це злочинна бездіяльність. Політичний романтизм в питаннях керування державою може призвести до катастрофи держави. Треба всім, починаючи з президента, виконувати посадови обов’язки, а не бути стороннім спостерігачем», — підкреслив Ігор Смешко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте