Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
05:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Критичний стан річки Дніпро – план порятунку головної артерії країни складатимуть на Дніпропетровщині

Критичний стан річки Дніпро – план порятунку головної артерії країни складатимуть на Дніпропетровщині

Надзвичайно важливе екологічне питання вирішуватимуть на Першому міжнародному водному форумі ,,Борисфен-2018”.

Захід організований за підтримки Дніпропетровської обласної ради і має на меті визначення плану реальних дій для залучення інвестицій та пошуку шляхів збереження водних джерел.

У заході візьмуть участь керівники органів місцевого самоврядування та водоканалів України, голови ОТГ, науковці та представники комерційних організацій.

Програма форуму передбачає проведення конференції, дискусійної панелі та виставки сучасних технологій у галузі водопровідно-каналізаційного господарства та відновлюваної енергетики.

Як зазначив Валерій Безус, заступник голови Дніпропетровської обласної ради та ініціатор форуму, ,,Борисфен”:

«Це платформа, завдяки якій можна привернути увагу до нагальних проблем галузі водопровідно-каналізаційного господарства, екологічного стану водних об’єктів, раціонального використання водних ресурсів, збереження та захисту водного середовища на національному рівні».
Літнє цвітіння Дніпра – це не просто результат спеки, який відлякує любителів покупатися. Насправді, це процес розмноження синьо-зелених водоростей, які виділяють токсичні речовини. І головна причина цього – критичний стан забруднення річки.

У Дніпро щорічно скидається від майже 10 тис. підприємств понад 10 куб. км стічних вод, з яких 0,15 без будь-якої очистки - це небезпечні води. Його вода забруднена отруйними хімічними речовинами: сполуками важких і радіоактивних металів, особливо після Чорнобильської катастрофи на АЕС.

Сьогодні, як ніколи, екологічний стан водних об’єктів України потребує кардинальних дій щодо його поліпшення. Тож у Міжнародний день річки Дніпро, з метою привернення уваги до її екологічних проблем та екологічного стану інших водних ресурсів, 6 - 7липня 2018року відбудеться міжнародний форум ,,Борисфен-2018”. Початок об 11:00 за адресою еко-готель «Ліс на Самарі»,с.Піщанка вул. Чкалова, 60А.

За більш детальною інформацією щодо участі у форумі звертайтеся за телефоном 095-79-05-795.


Gorod.dp.ua на Facebook.


АВК  (17.09.18 20:54): Та быстрей речку надо вычищать,Ане так как у нас любят. Відповісти | З цитатою
Юрий  (06.07.18 10:15): Как только стал человек "хозяином на земле" так и получил... и это всего за каких то 90 лет...
ПРИРОДА такого НЕ ПРОЩАЕТ!!!
Відповісти | З цитатою
Андрей  (05.07.18 12:49): Возродите судоходство на Днепре(реке))) - самый дешевый вид транспорта...И круизы по Днепру до Черного моря...А то уже и в черте города на теплоходе не покатаешься, совсем оборзели...осталось только каботажное корыто для понаехавших. А вот до косы на Победе - слабо...хотя такое раньше и было. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
222  (05.07.18 11:50): «В Днепр ежегодно почти 10 тысяч предприятий сбрасывают более 10 куб.км сточных вод, из которых 0,15 без всякой очистки»
И это, видимо, только официально учтенные.
Если добавить сюда все "левые врезки" в ливневку во всех приднепровских городах и все неучтенные канализационные выпуски прямо в реку - думаю, цифра побольше будет.
Відповісти | З цитатою
крот  (05.07.18 11:03): спустите водохроанилище хоты бы разок, чтобы насладиться порогами и заодно чистой водой Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
здобулы  (05.07.18 09:31): Ну всё, пипец Днепру Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті