Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відкритий лист Президенту України Петру Порошенку від Бориса Філатова

Відкритий лист Президенту України Петру Порошенку від Бориса Філатова

Шановний Петре Олексійовичу!

Дніпро залишається єдиним містом-мільйонником не лише в Україні, а й у світі, яке не має власного ефективного аеропорту. Злітна смуга летовища – у вкрай незадовільному стані, а термінал не відповідає вимогам часу. Без доступного повітряного сполучення Дніпро перебуває у пастці радянської спадщини як «закрите місто». Наразі вартість перельоту може виходити за межі здорового глузду. Наше місто фактично не відчуло переваг безвізового режиму з Європейським Союзом. Відсутність повітряних воріт не компенсується ані залізничним, ані водним чи наземним сполученням.

Зараз, коли країна отримала чіткі пріоритети, питання Дніпровського летовища варте того, щоб бути на одному рівні з будівництвом нових доріг, магістралей і оновленням інфраструктури загалом. Адже Дніпро – місто, яке свого часу стало справжнім українським форпостом і зупинило біля свого порогу «російську весну», повинне бути доступним для всіх, хто хоче побачити його. Тому, як і столиця та інші обласні центри країни, ми повинні мати власний повітряний хаб.

Бюджет одного міста – навіть з урахуванням здобутків децентралізації – не в змозі самостійно реалізувати такий масштабний проект. У країні є принаймні один приватний інвестор, готовий вкласти кошти у будівництво та співпрацювати з державою. Зі свого боку ми готові всіляко сприяти такій синергії.

Тож, пане Президенте, від імені всієї територіальної громади звертаюся до Вас із проханням вплинути на ситуацію. Ми розуміємо, що для того, щоб питання Дніпровського аеропорту зрушило з місця, надважлива наявність саме політичної волі.

З повагою
Дніпровський міський голова Борис Філатов

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте