Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
08:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Віталій Скоцик: «Землю — громадам! Кошти — громадам! Владу — громадам!»

|«« «« »» »»|

Це зрозуміло кожному, хто хоче почуватися ефективним господарем рідної малої батьківщини.

Саме від цього й іде на вибори до об' єднаних територіальних громад Аграрна партія, налаштована перемогти на місцях, де вже вдалося довести реальними справами спроможності кандидатів авторитетної політичної сили, щирість намірів і моральність кожного.

Зустріч, яка відбулася 30.03.2018 в ІА «Дніпро — Міст» з лідером Аграрної партії Віталієм Скоциком і головою Дніпропетровської обласної організації Аграрної партії Володимиром Мельником, упевнила представників ЗМІ насамперед у головному: потужна політична сила має підтримку не лише на селі, а й у містах. Адже: де мешкаємо, там і виробляємо все, що потрібне для життя. Мешкаємо ж на землі, все — від неї, а відтак і мусимо визнавати землю за найвищу цінність для суспільства.

До виборів 29 квітня лише місяць, але ж не від сьогодні починається робота, покликана загітувати за тих осіб, кому варто віддати свої голоси. Аграрна партія впевнена у своїх кандидатах: вони є реальними господарями, які вже дуже багато зробили для своїх громад і зроблять іще більше, відчуваючи довіру та підтримку своїх виборців.

Іще більше партія впевнена в тому, що саме вибори 29 квітня є знаковими, бо новостворені громади одержують шанс обрати місцевих лідерів, уже наразі гідних довіри та підтримки.

Знаковими не лише для 40 об' єднаних територіальних громад, утворених в 17 областях України, а й для країни в цілому. Адже в більшості областей держави аж 40 новоутворень — це велика сила. Якщо в кожній із сорока ми побачимо нові владні обличчя від своїх, перевірених реальними здобутками на рідній землі, то й консолідоване обличчя влади України знизу догори вже невдовзі оновиться.

Викладаючи програмні завдання політичної сили та відповідаючи на запитання журналістів, лідер Аграрної партії Віталій Скоцик і голова Дніпропетровської обласної організації Аграрної партії Володимир Мельник повсякчас, образно кажучи, приземлювали аудиторію до реалій повсякденного буття. Маємо в розпорядженні конкретну територію, мовляв, тож і зобов' язані розумно скористатися всім, що є навіч для прогресу, а проблеми вирішити в інтересах громади, залучаючи громадян до співпраці.

Що в інтересах громадян?

Відповіді на запитання активісти Аграрної партії шукали на місцях, впритул до електорату. І переконалися, що справжній поступ України почнеться з громад, які стануть сильними. Самодостатніми. Спроможними до самоврядування. Господарювання з урахуванням своїх проблем, як то кажуть — містечкових, аби від добробуту малої батьківщини набувала моці й розквіту Вітчизна в цілому. Все так просто й не сьогодні винайдено, але покинуті хати в селах і знелюднені підприємства в містах засвідчують інше: не просто. Дуже багато мусимо попрацювати, щоб у людей відродилася віра в законне право добре жити на землі, заповітій батьками. В малих і великих населених пунктах, промислових і сільськогосподарських. Адже всі ми — виробники. А в результаті нашої виробничої діяльності маємо продукцію, що користується попитом як товар, або... Нетовар? Чи спроможні так організувати виробництво, щоб не спотворити навколишнє природне середовище внаслідок гонитви за прибутками? Ці та інші запитання до самих себе насамперед не відкладаються на завтра-післязавтра й не відкидаються в процесі боротьби за владу, бо важелі в руках — ще не запорука світлої путі в top habitat малий та великий, від хуторочків і райцентрів до країни в цілому, що зазначив Віталій Скоцик.

— Аграрна партія остаточно розвіяла міф про те, що є «партією села». До слова: якщо проаналізувати склад наших партійців, то працівників аграрної галузі — невеликий відсоток, проте більшість — представники найрізноманітніших професій: підприємці, лікарі, вчителі, спортсмени, працівники заводів, студентство… Земля, держава, культура, традиційні українські цінності єдині як для жителів сільських територій, так і для містян. Тому Аграрна партія однаково актуальна і в селах, і в містах. Звісно, Аграрна партія ідеологічно пов'язана із землею, але ж земля — це основа кожної держави. Крім того, все, що нас оточує і що має цінність для нас — наші домівки, школи, лікарні, заводи й підприємства, — все стоїть на землі. Не говорячи вже про найважливішу її спроможність — годувати людей, говорить голова Дніпропетровської обласної організації Володимир Мельник.

Що приваблює співвітчизників у сама цьому політичному об' єднанні?

Аграрна партія, в чому переконуємось, аналізуючи політичний спектр, має чисту й незаплямовану платформу, об'єднує чесних, діяльних, професійних людей, які вміють працювати на результат. Аграрна партія побудована «знизу догори», як інструмент самоорганізації суспільства.

— Ми не є черговим проектом олігархів, - підкреслив Володимир Мельник - Ми не є партією « імені якогось політика ». Ми — об'єднання вільних людей, з одним політичним світоглядом, спільним баченням шляхів та єдністю ідей. Вочевидь, наші земляки починають поступово розуміти, що краще почнемо жити тоді, коли навчимося обирати і роботи правильний вибір. Аграрна партія сьогодні це — єдина сила, не заплямована корупційними скандалами та негідними махінаціями. Ми націлені на роботу та конструктивний розвиток і не маємо часу на маніпуляції та політичні ігри. Нам потрібно усім разом засівати суспільну свідомість бажанням жити достойно на нашій землі, у нашій державі.

Отже: Аграрна партія йде на перші вибори у 40 об'єднаних територіальних громадах, зокрема — в чотирьох на Дніпропетровщині: Личківській, Піщанській, Чумаківській сільських ОТГ та Перещепинській міській ОТГ.

Попередні успіхи партії (вельми високий відсоток АП у численних радах усіх рівнів) і зобов'язують — і застерігають: чи є наразі супутники? Партне р и? З ким об' єднуватись- б лок у ватись ? Вважати партію опозиційною чи провладною?

Не відповідаймо скільки-небудь однозначно, бо невідомо, що то за ідеологічне забарвлення мають як діючі, так і нашвидкуруч утворювані політичні об'єднання.

Однак Аграрна партія про себе готова доповісти: право-центристський ліберальний консерватизм. Збережемо найцінніше — побудуємо найкраще. Кому це найближче, то й спільну мову знайдемо, чому б і ні... Якісна, продуктивна коаліція є потребою часу.

А що найцінніше?

Земля.

Безмежний розпродаж, як свого часу — приватизація великих підприємств і навіть галузей, стане лише тим, що спричинило в дев'яності безробіття та занепад низки реальних сегментів економіки. Ті землі, на яких іще господарюємо, слід вважати недоторканними. Крім того, я к упевнили присутніх співрозмовники, „...земля за межами населених пунктів повинна бути передана в розпорядження громад, а не корумпованого Держгеокадастру. Аграрна партія засуджує загальмування ухвалення відповідного рішення у Верховній раді. Розпорядження Уряду № 60-р „Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об' єднаних територіальних громад” від 31.01.2018 р. комплексно питання не вирішує. Системно розв' язати проблему може лише парламент. У подальшому в повноцінне розпорядження громад мають бути передані і водні та лісові ресурси” .

Чи по силі розпорядитися?

За умови справедливого розподілення податків — так. Співвідношення 70/30% коштів на місцях/загальнодерждавний рівень відповідно. Коли ж через центральний бюджет перерозподіляється майже 4/5 усіх грошей, усе не на користь територій, де хочуть розвиватись і зберігати все найкраще. Приміром, згори пропонується сумарний бюджет, у який слід укластися. Бракує коштів на ФАП, дитсадочок і школу — скорочуйте кількість збиткових об'єктів. А назавтра без отих скорочених і село вже не т ериторія розвитку — ну, й село — до скорочення!

Хто за те?

Візьмемо за приклад Криворізьку райраду. Після переконливої перемоги аграріїв у 2015 році вдалося не лише створити на підвладній території додаткові робочі місця, а й зміцнити позиції соціально-культурної сфери. Порівняймо: наразі в Магдалинівському районі збираються закривати сільську школу, де залишилося 58 дітей. У Криворізькому є школа, де лише 40... За неї борються!

Дуже важливо захистити наразі все, що є духовним, культурним фактором об' єднання людей на селі. Саме тому Аграрна партія виступає за те, щоб громади отримали більше прав щодо вирішення своїх питань. Щоб люди вірили: на місцях влада працює для них, а не в ім' я обслуговування керівництва з центру , так має бути... Під час зустрічей на місцях, зокрема, вдалося переконатися в дуже обнадійливій перспективі щодо самоврядування: люди не просять нічого, крім справедливості й можливості заробляти. Тобто: створення умов для підприємництва, розвитку переробки аграрної сировини та кооперативного руху цілком відповідає потребам суспільства на даному етапі розвитку.

Щоб реалізувати свою програму дій в інтересах громад, Аграрна партія йде на вибори 29 квітня. Рішення про участь партії про участь у цих виборах прийнято на з' їзді партії 23 березня 2018 року.

Як підкреслив Віталій Скоцик, упевненості в перемозі надає досвід роботи на місцях. Ставка на лідерів, яких знають і поважають у громадах, апробована часом. Кандидати від Аграрної партії зазвичай живуть і працюють саме там, де обрані, відповідають за кожен свій крок.

Нагадаємо: на останніх виборах, які проходили 24.12.2017 в 51 ОПГ у 17 областях України, Аграрна партія отримала 13,68 % депутатських мандатів серед кандидатів, які висували партії. Було обрано 119 депутатів від аграрної партії. Аграрна партія увійшла в трійку переможниць.

Узагальнимо: за результатами останніх чотирьох хвиль виборів до ОТГ Аграрна партія стабільно входить у трійку лідерів, випереджаючи більшість парламентських партій. За цей термін рівень підтримки Аграрної партії в містах зріс більш, ніж на 50 %. У новостворених громадах, які проходили 24 грудня, партія отримала 13,85 % депутатських мандатів. У місцевих радах від Аграрної партії наразі працюють майже 5 000 депутатів.

Запитаємо наостанок: чому на місцях успішніше, ніж там, де правлять бал парламентські партії?

...І не вимагатимемо відповіді вмить, однозначної та прийнятної для всіх.

Дуже важко в нас визнавати лідерів на місцях — скоріше „кльов” на „зальотних” та „розкручених”. Продуктів медіавиробництва.

Медіапартії навчені досвідом цинізму нашої політики — хтось та протиставить їм досвід відповідальності за своїх кандидатів у депутати й потому депутатів?

Аграрна партія готова брати на себе відповідальність за кандидатів з місць — і йти в усі рівні влади з тією відповідальністю.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте