Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
20:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі відбулася Конференція «Зелений виклик»

У Дніпрі відбулася Конференція «Зелений виклик»

24 лютого в м.Дніпрі відбулася Конференція в рамках всеукраїнської кампанії «Зелений виклик».

Захід пройшов за ініціативи Партії Зелених України та громадського активу м. Дніпра та області.

В панельній дискусії взяли участь представники влади, екологи, вчені, ряд громадських організацій регіону.

Предметом обговорення став місцевий вимір глобальних соціально-екологічних викликів сучасності, таких як зміна клімату, атмосферне забруднення, накопичення пластикових відходів, деградація водних екосистем, а також актуальні питання суспільно-політичного розвитку України.

Політичну складову вирішення цих проблем презентував Голова Політичної Ради Партії Зелених України Віталій Кононов:

«Політична реформа в Україні не проведена. Ми постійно обираємо не ідеологію, а вождів. Виборчий бар'єр в 5 відсотків є дискримінаційною нормою законодавства - голоси виборців за партії, що не подолали 5 відсотковий бар'єр, пропорційно розподіляються між партіями-переможцями. Повна зневага до українського виборця, голоси якого можуть перейти до діаметрально протилежної політичної сили. Закони розкрадання наших природних ресурсів почали лобіюватися на найвищому рівні. ПЗУ буде наполягати на збалансуванні процесу вирішення екологічних й економічних питань через свої фракції в органах місцевого самоврядування».

Віталій Кононов

Заступник Голови Політичної ради ПЗУ Олександр Зіскін відзначив відсутність стратегії розвитку держави:

«Політика - це і є планування розвитку держави. На жаль, цієї стратегії ми сьогодні в Україні не бачимо. Центральна влада займається вирішенням ситуативних проблем й не думає про майбутні покоління. Змінити це можливо тільки за безпосередньої участі представників ПЗУ у прийнятті владних рішень. Партія Зелених України, як член-співзасновник Європейської Партії Зелених, безумовно, буде брати участь в виборах до ОТГ, а також Парламенту.

Учасником дискусії також був Директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Павло Головаха, який розповів про екологічну ситуацію в Дніпрі:

«На жаль, у Дніпровській міській раді не знайшлося депутатів, щоб створити окрему комісію з вирішення екологічних питань. Екологічні проблеми не стоять на пріоритетних засадах в місті. Більш того, в державі в цілому олігархи практично ліквідували екологічну міліцію й продовжують знищувати екологічну інспекцію. Та я нагадаю, що без створення нормального середовища проживання, неможливо захистити будь-які питання соціально-економічного характеру» .

Результати загального обговорення будуть сформовані в детальні пропозиції стратегії подальших дій за участю місцевої влади, громадянського суспільства та бізнесу.


Кампанія «Зелений виклик» здійснюватиметься впродовж 2018 року в різних регіонах України. Регіональні та міжрегіональні конференції слугуватимуть майданчиком для обговорення проблем захисту довкілля, та пропонованих Зеленими способів соціально-економічного та політичного реформування країни.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте