Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
10:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Студент ДНУ Андрій Говоров установив рекорд на Універсіаді

Студент ДНУ Андрій Говоров установив рекорд на Універсіаді
Фото: Андрій Говоров із бронзовим призером змагань бразильцем Енріке де Соуза Мартінсом

Магістр факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ імені О.Гончара (спеціальність «Політологія») плавець Андрій Говоров здобув перемогу на ХХІХ Всесвітніх міжнародних студентсько-молодіжних спортивних змаганнях, які з 19 по 30 серпня проходять у тайванському місті Тайбей. Золоту нагороду 25-річний спортсмен виборов на коронній для себе дистанції 50 метрів батерфляєм.

Зазначимо, що у Тайбеї студент Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара А.Говоров виявився єдиним, хто у фіналі на 50-метрівці батерфляєм виплив із 23 секунд. Так, у фінальному запливі наш спортсмен із результатом 22,9 секунди не лише посів перше місце (на півсекунди випередивши свого найближчого суперника – росіянина Андрія Жилкіна), а й встановив новий рекорд Універсіади.

Попередній рекорд студентських змагань був встановлений кенійцем Джейсоном Данфордом 8 років тому. Зокрема, починаючи з 2009 року, кращим досягненням в цій дисципліні вважався продемонстрований Данфордом час у 23,09 секунди.

Протягом попередніх та півфінальних раундів тайбейської Універсіади Андрій Говоров також незмінно показував найкращий результат серед усіх учасників – 23,52, а потім і 23,17 секунди. До слова, переможний час змагань у 22,9 секунди всього на шість сотих поступається бронзовому результату Андрія на нещодавньому будапештському Чемпіонаті з водних видів спорту. Дещо не вистачило дніпровському спортсмену й до побиття особистого рекорду, встановленого ним 2-го липня 2016 року в Віші (22,69 секунди).

Наразі в медальному заліку на літній Універсіаді-2017 збірна України посідає 6 сходинку. В її активі 23 нагороди – 8 золотих, 8 срібних та 7 бронзових медалей.

На сьогодні Андрій Говоров є лідером української чоловічої збірної й, загалом, є одним із найтитулованіших українських плавців. Він – майстер спорту міжнародного класу (спеціалізації — батерфляй і кроль). Багаторазовий переможець чемпіонатів та Кубків України, рекордсмен країни. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, призер Чемпіонатів Європи та світу серед юніорів 2010 року, чемпіон Європи 2011 року, призер Чемпіонатів Європи 2012 року, чемпіон Всесвітньої Універсіади з плавання на 50 метрів батерфляєм 2013 року, рекордсмен Європи серед юніорів тощо.

У складі дорослої збірної команди України Андрій брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні. За успішну спортивну діяльність був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Зараз український спортсмен тренується під керівництвом особистого тренера – бразильця Арілсона Сілви. Попереду в нього нові старти (чемпіонат Європи на короткій воді в 2017 році) та посилена підтоговка до Олімпійських ігор-2020 в Токіо.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Антисепар  (25.08.17 18:06): Примечателено, что кацапа обогнал! Слава Украине! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте