Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
02:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Осінній біоквест-марафон

Осінній біоквест-марафон

26, 27 та 29 жовтня на базі ботанічного саду та факультету біології, екології та медицини Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов осінній біоквест-марафон для старшокласників.

У ньому взяли участь 20 команд із загальноосвітніх навчальних закладів Дніпра, Кривого Рогу, Солонянського, Павлоградського, Томаківського, Новомосковського районів Дніпропетровської області.

Восени за доброю традицією студенти та співробітники факультету біології, екології та медицини разом з Дніпропетровським відділенням МАН в черговий раз провели біолого-екологічний квест для школярів, яким подобається наука про життя – біологія.

«Щоб потрапити на цей осінній захід, команди записувалися ще весною, – відзначила декан факультету професор Олена Севериновська. – У перші дні подачі заявок весь список учасників було сформовано. Приємно, що у квесті бере участь багато школярів з невеличких сільських шкіл, їм довелося раненько встати, щоб встигнути й вчасно доїхати до нас. Деякі з учнів вже серйозно займаються наукою і пишуть наукові роботи у Малій академії наук. Сподіваємося, що вони стануть нашими студентами».

Учасники марафону – учні 9-11 класів – мандрували науковими станціями, послідовно виконуючи цікаві завдання з біології, хімії та медицини. Так, наприклад, на станції «Хімічні процеси життя» необхідно було знайти відповідність між запропонованими гормонами та емоціями людини (у вигляді смайликів), які вони пробуджують. На станції «Веселі морські тварини» – впізнати й назвати морські риби, розглядаючи їх опудала, та розподілити всі запропоновані варіанти за класами: хрящові та кісткові риби.

Найвеселішою виявилася станція «Діагности-лаборанти», де з розрізнених кісток необхідно було скласти пояс нижніх кінцівок людини. Одночасно складною й цікавою була станція «Чудовий організм», де на таблиці треба було вказати базові елементи зорової сенсорної системи: оболонку ока, склоподібне тіло, зіницю, кришталик, сітківку, рогівку та ін.

У кінці заходу за кількістю набраних балів на конкурсах-станціях було визначено переможців та призерів квесту.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте