Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
15:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Абітурієнти спробували себе у майбутніх професіях

|«« «« »» »»|

У рамках Дня відкритих дверей у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на факультеті систем і засобів масової комунікації відбувся пробний творчий конкурс для абітурієнтів спеціальності «Журналістика».

А на факультеті біології, екології та медицини пройшла вже традиційна акція для школярів старших класів «Стань студентом біофаку на 1 день».

На пробний творчий конкурс з журналістики завітало 20 юнаків і дівчат 9-11 класів середніх навчальних закладів Дніпропетровська та області. Протягом години вони писали твір-роздум на одну з тем: «Чи є у нашому сьогоденні місце подвигу?», «Чи легко бути молодим?» або ж «У кожної людини свої зірки». Перевіряли роботи конкурсантів провідні викладачі кафедри масової та міжнародної комунікації ДНУ.

«Цього року зменшено перелік акредитованих спеціальностей, за якими ведеться підготовка спеціалістів. Безперечно, це для нас великий виклик, адже ми прагнемо зберегти усі кафедри та професійні напрацювання наших викладачів. І не зважаючи на те, що сьогодні до нас завітало не так багато абітурієнтів (що, можливо, пояснюється кінцем навчального семестру у школах, а отже, певною завантаженістю школярів), ми раді були провести для них цей захід», – зауважив декан факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О.Гончара, професор Володимир Демченко.

Варто зазначити, що для підвищення рівня знань і професійних умінь абітурієнтів фахівці факультету також розробили спеціальні курси з підготовки до творчих конкурсів. Ще однією сучасною формою роботи з потенційними абітурієнтами є проведення ігрових медіа-квестів для старшокласників.

В акції «Стань студентом біофаку на 1 день» взяли участь 80 учнів з Дніпропетровської області. Вони виявили бажання зазирнути в таємниці ще невідомого їм студентського життя. Як відзначила декан факультету, професор Олена Севериновська, на початку заходу майбутнім абітурієнтам запропонували обрати заняття, які вони хотіли б відвідати у цей день.

«Найбільшою популярністю користувалися заняття з лабораторної діагностики, мікробіології та вірусології, фізіології людини і тварин, зоології, – зазначила Олена Вікторівна. – Акцію ми проводили разом зі студентами. За кожною групою абітурієнтів був закріплений студент факультету, який проводив учнів на заняття, відповідав на їхні численні запитання. Школярі зацікавлено розглядали стенди; запитували, які видатні вчені зображені на портретах в аудиторіях; цікавилися роботою приладів, які бачили в наших лабораторіях. Під час заходу панувала тепла й творча атмосфера. Батьки й учителі також активно спілкувалися зі співробітниками наших кафедр».

Під час заняття з фізіології рослин школярі, наприклад, розглянули хімічні властивості хлорофілу на прикладі реакцій омилення хлорофілу лугом. На оглядовому занятті із зоології – стали учасниками одного з необхідних для студентів-біологів досліду – препарування рака.

Особливо зацікавило школярів заняття з біотехнології, а саме виробництво і використання препаратів «Лізорецифін» та «Бактофунгін», розроблених співробітниками кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології; нано- та кріобіологія; генна та клітинна інженерія, селекція, гібридизація; дослідження стволових клітин, антибіотиків та імуномодуляторів. Заняття з мікробіології та вірусології передбачало мікроскопічне дослідження препаратів живих бактерій та найпростіших, антагоністичну активність мікроорганізмів. За допомогою світлової та фазовоконтрастної мікроскопії учні вивчали структури бактеріальної клітини (капсули, спори); препарати, які містять симбіотичні групи мікроорганізмів (йогурт, розсіл); фотографії фітопатогенних вірусів.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (4)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте