Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
15:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині ліквідовали організовану злочинну групу, яка виготовляла та реалізовувала неякісне паливо

|«« «« »» »»|

Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області викрито та ліквідовано злочинну схему з виготовлення та реалізації недоброякісного моторного палива (бензин, дизельне паливо), яку організували мешканці м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-центр УПЗСЕ ГУМВС в Дніпропетровській області.

Вказана схема створена організованою злочинною групою до якої входило 4 особи з чітким розподілом ролей. Виготовлення неякісного палива відбувалося на території промислової бази у м. Кривий Ріг, на якій фігурантами було збудовано саморобний виробничий нафто-перероблювальний комплекс, обладнаний сховищами для зберігання нафто-складових продуктів, з механічною системою їх переробки у речовину схожу на дизельне пальне та іншим технологічним обладнанням. Неякісне пальне в подальшому реалізовувалась через мережу нелегальних автозаправних станцій м. Кривого Рогу та Дніпропетровської області.

Тижневий об’єм виготовленої продукції складає близько 100 000 літрів на суму понад 1,5 мільйону гривень. З метою приховання злочинної діяльності, використовувалися документи (товарно-транспортні накладні, сертифікати якості) офіційно зареєстрованих та діючих товариств з обмеженою відповідальністю, на яких дружина одного з учасників організованої групи працює головним бухгалтером та забезпечує їх видачу. Для забезпечення ефективної діяльності організованої злочинної групи у власності зловмисників знаходилось 5 автоцистерн та 3 автомобілі преміум-класу.

Використання споживачами виготовленого фігурантами недоброякісного пального призводить до передчасного виходу з ладу транспортних засобів та призводить до значних збитків.

У рамках відкритого раніше кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 
ст. 190 КК України (Шахрайство) на підставі ухвал суду 04.11.2015 проведено 17 санкціонованих обшуків (нафтобаза, складські та офісні приміщення, АЗС) в результаті яких виявлено та вилучено:

  • 10 тон рідини з різким запахом (сировина),
  • понад 20 тонн - бензину марки АЕ-95
  • понад 30 тон – дизельного пального;
  • грошові кошти – 250 тис. грн., 4 000 доларів США, 1 000 Євро та 38 000 гривень виручених на АЗС за реалізацію виробленого пального.
  • документи «чорної» бухгалтерії та обладнання обліку пального на АЗС.

Загальна сума вилученого фальсифікату склала більше
1, 3 мільйону гривень.

Для проведення обшуків було задіяно 45 працівників органів внутрішніх справ.

Відповідальність за зайняття такого роду діяльністю передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

На теперішній час слідчі дії тривають.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ЧиЖ  (06.11.15 15:26): [понад 20 тонн - бензину марки АЕ-95, понад 30 тон – дизельного пального]
Вопрос в студию - кто и сколько будет кататься на этом конфискате? Как известно старые авто-американцы не особо придирчивы к топливу, а машины гос.служб вообще ремонтируются за счет бюджета. Следовательно - спишут бабло под топливо. Только тихо и никому :)))
Ответить | С цитатой
Саша  (06.11.15 12:32): Бессовестные люди, что тут можно сказать, хотя это сейчас уже практически норма в нашем обществе. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте