Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
16:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Гастролі театру до Польщі та Чехії або «Ну, здрастуй, Європо!»

|«« «« »» »»|

Напередодні відкриття 98-го сезону в житті Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка, який у 2018-му святкуватиме 100-літній ювілей, відбулася значна подія: вперше трупа побувала за кордоном! Країни СНД не рахуються. Ця культурна новина має значення не тільки для нашого закладу, адже помалу ми йдемо до Європи.

Отже, добряче поїздивши із виставами по Вінницькій області з 6 по 11 вересня, шевченківці поїхали до Львова, потім пересіли на чужий автобус, перетнули кордон із Польщею і, проїхавши всю республіку із сходу до заходу, 12 вересня дісталися невеликого міста Зелена Гура (Зелена Гора, по-нашому). Відомо, що на західноєвропейських дорогах зовсім не трясе, тому жінки могли вільно гримуватися та підмалювати вії, без остраху пошкодити очі. На жаль, приїхали на місце тільки в обід і не встигли взяти участь у «Хороводі виноградозбиральнім» та концерті, проте увечері переглянули цікаву виставу за німецьким бестселлером «Pod niemieckimi lozkami» («Під німецькими ліжками») Юстини Поланської у приміщенні Любузького театру ім. Л.Кручковського.

Назву пересувної трупи, яка складалася із відомих Польских шоу-менів та однієї вумен, можна прочитати на фото афіші, яку люб’язно передав звукорежисер Костянтин Сосідка

З афіші видно, що 13 вересня для дітей наші дали музичну казку «Коза-Дереза». Зі слів акторів, діти і дорослі розуміли прекрасно, про що мова, сміялися, відповідали на запитання персонажів. Увечері показали "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького. Режисер вистав народна артистка України Лідія Кушкова перед виставою через перекладача виступила перед глядачами і польською вимовила декілька приємних фраз. Виставу для дорослих теж добре сприймали. Так як вдень не встигли на святі заспівати польську народну пісню «Пошла Каролінка», яку шевченківці вивчили спеціально перед поїздкою, то за рішенням режисера, чорним ходом артисти пробралися до виходу і нарешті заспівали її глядачам. Окрім неї затягли наші «Реве та стогне…», «Розпрягайте хлопці коней» та плавно спів перейшов у гопак під акомпанемент диригента Юрія Бєдніка (акордеон) та артиста Ярослава Безкоровайного (бубен). У цей час на вулицях все ще вирував фестиваль Виноградозбиральний, тому все виглядало органічно. Після перегляду вистави радник Надзвичайного та Повноважного Посла України в Польщі Микола Ярмолюк заявив : «Ваші вистави – це товар, який можна продавати за кордон»!

Також відбувся обмін подарунками – сувенірами, книгами… Поляки були вражені панно, з вишитими бісером українськими гербами, обвінчані колосками та калиною, які власноруч витворили заслужені арт. України Неля Ніколаєіва, Ірина Медяник, Лариса Булдигіна та завідуюча костюмерним цехом Світлана Бардадим.

14 вересня увечері з успіхом пройшла музична феєрія «Майська ніч» за М.Гоголем, після якого відбувся форум, на якому ділилися враженнями, обговорювали різні проблеми театру.

Було підписано договір про подальшу співпрацю! Польскі колеги планують приїхати до нас на гастролі найближчим часом.

Директору Роберту Чеховськи так сподобалися наші жінки, що, жартуючи, пропонував діловий обмін: давав своїх п’ять актрис за одну нашу. Після роботи або у перерві він полюбляє грати в настільний теніс. Відбулися декілька товариських партій із артистом балету Іваном Карповичем та засл. арт. України Оксаною Петровською, яка й організувала ці важливі гастролі та виконала ролі Своячениці у «Майській ночі» та Кайдашихи у «Кайдашевій сім’ї». Попрощалися з гостинними поляками, які добре годували, ставилися до гастролерів, як до рідних.

Далі за маршрутом – Чехія, Прага. У столиці Чехії пішли на тривалу екскурсію містом. Усі знають, що Прага є туристичним містом із вишуканою старовинною архітектурою.

16 вересня відбувся показ драми-феєрії «Майська ніч» у театрі «Мана», що знаходиться у центрі Праги, який було засновано у 1929 році. На виставі був присутній сам Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чехії Борис Зайчук.

Назад в дорозі після вражень і важкої роботи всі мирно спали. 18 числа благополучно приїхали додому. 25 вересня у театрі відбулася прес-конференція з приводу гастролей та відкритяя нового 98-го сезону.

Поїздка до Польщі та Чехії – це хай і маленький, але крок до Європи, куди прямує Україна. Це обмін культурним досвідом між націями, запорука встановлення плідних взаємовідносин між нашими країнами.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Здрастуй  (01.10.15 10:58): Ну здрастуй, Європо, из-за твоих євреив в Украини *опа! Ответить | С цитатой
ARČI  (01.10.15 00:25): DOBROGO VEČERA VAM , SPASIBO ZA PREKRASNOJE VISTUPLENIJE VAŠEGO TEATRA .S UVAŽENIJEM WESTMARKET A.S Praga Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте