Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
17:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дослідження наших вчених-фізиків зацікавили європейських колег

Дослідження наших вчених-фізиків зацікавили європейських колег
На знімку проф. С.Є. Зірка в лабораторії електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція)
Для фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара співпраця з вченими Франції обіцяє стати наступним кроком в розвитку наукового напрямку «Моделювання електромагнітних процесів у провідних середовищах».

Цього літа професор кафедри систем автоматизованого управління Сергій Зірка відвідав Лабораторію електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція) за запрошенням французьких колег.

Серед широкого спектру наукових досліджень, які проводяться у Дніпропетровському національному університеті, можна виділити низку напрямків, в яких учені нашого університету знаходяться серед світових лідерів.

Одним з таких напрямків є моделювання електромагнітних процесів у електротехнічних сталях і устаткуванні, яке містить ці матеріали, насамперед – у потужних трансформаторах. Провідними фахівцями у цьому напряму є професор ДНУ Сергій Євгенович Зірка та доцент Юрій Іванович Мороз. Визнаним у світі є багатий науково-практичний здобуток отриманий цими науковцями в галузі моделювання процесів у провідних феромагнітних середовищах.

Широко відомими є їх спільні публікації з вченими Великобританії, США, Канади, Бельгії, Японії, Германії, Польщі. Моделюванню процесів у трансформаторах присвячені роботи, опубліковані з фахівцями Італії і Норвегії. Наші вчені є учасниками міжнародних конференцій, авторами та рецензентами низки статей у таких журналах як IEEE Transactions on Magnetics, Journal of Applied Physics, JMMM та інших визнаних виданнях.

Виконанню досліджень сприяла тривала наукова робота Сергія Зірки в університетах Бельгії та Великобританії. Цього літа проф. С.Є. Зірка був запрошений ознайомитися з дослідженнями, які виконуються в Лабораторії електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція), та обговорити можливі напрямки спільної наукової роботи з французькими колегами.

Візит сприяв розвитку міжнародних наукових контактів фахівців Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з науковцями Франції.

Кафедра автоматизованого управління
фізико-технічного факультету
ДНУ ім. О.Гончара

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (15.09.15 21:46): Как обычно выкупят исследования и авторское право за копейки. Хорошо еще, если профессорам копейка перепадет. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (12)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (8)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте