Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 17 червня 2024
23:18

Юридичні консультації


здравствуйте. у моего знакомого незаконно усыновили ребенка. в январе 2008 года его жена поехала с сыном в город. на улице ей стало плохо, ее забрали в больницу вместе с сыном. пока она лежала в больнице, муж ничего не знал ни о ней, ни о ребенке. в марте месяце он узнал что мальчика усыновили. обращался к адвокатам, но люди которые усыновили мальчика перекупили их. было 3 судебных заседания - результатов никаких. нужен хороший адвокат. пожалуйста подскажите что делать! в их семье растет еще маленькая дочка, жена после всего этого лежит в больнице. если есть возможность помочь, все документы есть на руках. через E-maile сообщю координаты. заранее спасибо.

марина, 30.11.2008 | ID: 4585 | Розділ: Родина та її учасники
Сімейний кодекс України встановлює вичерпний перелік підстав, за яких усиновлення визнається недійсним:

1. Усиновлення визнається недійсним за рішенням суду, якщо воно було проведене без згоди дитини та батьків, якщо така згода була необхідною.

2. Усиновлення визнається недійсним за рішенням суду, якщо усиновлювач не бажав настання прав та обов’язків, які виникають у результаті усиновлення (фіктивне усиновлення).

3. Усиновлення може бути визнане недійсним за рішенням суду, якщо воно було проведене на підставі підроблених документів.

4. Усиновлення може бути визнане недійсним за рішенням суду у разі відсутності згоди на усиновлення батьків дитини.

5. Якщо одним із подружжя усиновлена дитина другого з подружжя, усиновлення може бути визнане недійсним за рішенням суду, якщо буде встановлено, що на момент усиновлення другий із подружжя не мав наміру продовжувати з ним шлюбні відносини

Право на звернення до суду з позовом про скасування усиновлення чи визнання його недійсним мають батьки, усиновлювач, опікун, піклувальник, орган опіки та піклування, прокурор, а також усиновлена дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Таким чином, батьки дитини мають подати позов до суду про визнання усиновлення недійсним з наданням доказів того, що дитину було усиновлено без їх згоди.

Щодо надання правової допомоги у цій справі, Ви можете звертатись до Юридичної компанії «Гаранта» за тел. 788-70-20 або 8 (050) 48-27-596.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті