Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 15 червня 2024
02:18

Юридичні консультації


Як зняти з реєстрації малолітню дитину без згоди батька? Після одруження ми з чоловіком почали проживати у його батьків, за тією ж адресою я була зареєстрована. Після народження сина, його також було зареєстровано з нами у батьків чоловіка. У даному будинку були зареєстровані: свекор з дружиною, мій чоловік та ми з сином. 1/2 частина будинку належить моєму свекру на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом, інша 1/2 частина належала його матері, яка після смерті заповіла її своїм донькам, проте вони не прийняли спадщину і не відмовилися від неї. В 2013 році ми з чоловіком розлучилися і свекор запропонував мені знятися з реєстрації, проте я сказала йому, що випишуся тільки з дитиною. Після чого свекор подав позов до суду про зняття мене з реєстрації. В попередньому засіданні суддя запропонував врегулювати спір до судового розгляду. Я згодилася та звернулася до відділу ДМС для зняття з реєстраційного обліку, але від мене вимагали написання заяви про те, що я згодна, що мій син буде зареєстрований з батьком. Писати таку заяву я відмовилася, мій колишній чоловік писати заяву про реєстрацію дитини зі мною відмовився також. Тому я подала до суду зустрічну позовну заяву про зняття з реєстрації малолітньої дитини та реєстрації за моїм подальшим місцем реєстрації (я буду зареєстрована у квартирі моїх батьків, де маю 1/3 частину на підставі приватизації). В позовній заяві я просила також залучити співвідповідача - мого чоловіка. Проте суд відмовив мені у прийнятті зустрічної позовної заяви, мотивуючи тим, що вимоги випливають із різних правовідносин: первісний позов - житлові, зустрічний - сімейні. Як мені дяіти в цій ситуації. Як зняти з реєстрації дитини та зареєструвати за місцем своєї реєстрації???

Алена, 2.9.2013 | ID: 14478 | Розділ: Родина та її учасники
Добрый день, Алена!

Вам необходимо подавать иск об определении места проживания ребенка.

Благодарим за интересный вопрос. Более детальную информацию Вы можете получить, воспользовавшись платной консультацией Юридической компании «Гаранта» по телефону 788-70-20 либо http://garanta.com.ua/pconsult.php  

С уважением, адвокат Ольга Викторовна Круглик
Юридическая компания «Гаранта» 056 788-70-20.

copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті