Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 3 травня 2024
18:41

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


23 квітня 2024, 07:53

Орган пробації інформує про Міжнародний день англійської мови

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович інформує про наступне. Уперше День англійської мови (англ. English Language Day), як і дні інших офіційних мов ООН, відзначили 2010 року. Встановити особливі дати, в які слід віддавати належне мовам організації, запропонував департамент зі зв’язків з громадськістю.

Мета нових свят - зміцнити традиції багатомовності у світі. Організація Об’єднаних Націй виділила в календарі шість днів – по одному на кожну з офіційних мов. Датою святкування англійської мови – 23 квітня – став день народження Вільяма Шекспіра – великого англійського поета, письменника, найзнаменитішого драматурга світу. З-під пера Шекспіра вийшло п’ять поем, 10 хронік, 11 трагедій, 17 комедій і 154 сонети. Серед його творів – відомі будь-якому цивілізованому жителю планети «Ромео і Джульєтта», «Отелло», «Гамлет, принц данський», «Король Лір» та інші. Завдяки широкому поширенню англійської мови, багато шанувальників творчості Шекспіра читають його книги в оригіналі.

На сьогодні англійська вважається «світовою мовою» - нею розмовляє понад мільярд людей у кількох десятках країн. Це мова не тільки англійців, а й жителів США, Шотландії, Ірландії, Канади, Мальти, Австралії, Нової Зеландії. Вона використовується як офіційна в деяких державах Азії та Африки.

Перша англійська колонія в Америці була заснована 1607 року на території Джеймстауна, штат Вірджинія. У XVIII столітті американську мову було визнано окремою від англійської. Мова почала активно запозичувати індіанські слова, а пізніше й африканські (наслідок рабовласництва). Ще більшого впливу вона зазнала внаслідок прибуття численних іммігрантів з Європи: французів - у Луїзіану, іспанців - на Захід, німців - у Пенсильванію, голландців (нідерландців) - у Нью-Йорк. Така географічна роз’єднаність пояснює регіональні відмінності. Але найбільше з усіх європейських мов на американську вплинула іспанська.

Люди, які розмовляють англійською мовою, називаються англофонами. Варто зазначити, що так званий Standard English - чистий лондонський діалект – згодом зазнав безлічі змін у різних регіонах, і нерідко англійцю складно буває зрозуміти американця або австралійця, який розмовляє англійською мовою.

Відповідно до ч. 3 ст. 7 Закону України «Про освіту» держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування, насамперед англійської мови, в державних і комунальних закладах освіти. У закладах освіти відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома чи більше мовами – державною мовою, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу (ч. 4 ст. 7 ЗУ «Про освіту»), - зазначив психолог.

Англійська мова поряд із французькою є робочою мовою секретаріату ООН, а також входить до числа шести офіційних мов організації.

Передбачається, що в День англійської мови в секретаріаті ООН мають відбуватися різні заходи – круглі столи, конференції, конкурси, науково-популярні виставки та уроки мови, які дадуть змогу всім охочим познайомитися з англійською мовою і культурою.




Переглядів: 36
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті