Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 30 квітня 2024
10:05

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


22 червня 2023, 17:19

До Дня Конституції України

День Конституції України – державне свято України, яке закріплене в самій Конституції. Святкується щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року. Цього року виповнюється 27 років з дня ухвалення Основного Закону. Основний закон нашої держави має глибокі корені в історії – так звана Конституція Пилипа Орлика була найпрогресивнішим документом своєї доби – «Пакти та конституції законів і вольностей Війська Запорозького ….» 1710 року. Другий рік поспіль Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Нова Конституція України сприяла примиренню та консолідації політичних сил, подоланню економічної кризи, причиною якої в багатьох випадках була недосконалість та колізійний характер національного законодавства, вирішенню на конституційному рівні соціальних проблем та гармонізації міжнаціональних і міжконфесійних взаємовідносин в Україні, розвитку національної духовності українського народу. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії.
22.06.2023 у Дніпровському районному відділі м. Дніпра для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку, було проведений захід до Дня Конституції України.




Переглядів: 183
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті