Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Сб, 27 квітня 2024
09:04

GORODСКОЙ ДОЗОР

Благодійний фонд «Жіночі можливості в Україні» скерував 224 тис. грн на оновлення медичного обладнання у пологовому будинку Дніпра

14.03.2024 19:23

Благодійний фонд «Жіночі можливості в Україні» придбав і передав сучасне медобладнання пологовому відділенню міської лікарні м. Дніпра. Тепер тут працюватиме нова система СРАР-терапії для швидкої та надійної підтримки дихання і реанімації недоношених новонароджених.

За даними ВООЗ, щороку 15 мільйонів дітей у світі народжуються раніше терміну — це кожен десятий малюк. Кількість «ранніх пташок» постійно зростає. Повномасштабна війна росії проти України зламала та негативно вплинула на багато важливих процесів, зокрема, й на виношування дітей. Відсоток передчасних пологів в країні виріс з 4% до 7% від загальної кількості. За рік у пологовому відділенні дніпровської клінічної лікарні народилося 1065 немовлят, з них передчасно – 70 малюків.

«Головна проблема недоношених новонароджених – труднощі з самостійним диханням через незрілі легені. Апарат СРАР-терапії є справжнім порятунком для найбільш вразливої категорії новонароджених. Система якісно та дбайливо надає їм первинну допомогу, безпечно зволожує та нагріває киснево-повітряну суміш до необхідної температури. Цей невеликий компресор дозволяє використовувати потрібну концентрацію кисню, а постійний потік повітря створює тиск у дихальних шляхах, завдяки якому легені малюка дихають максимально фізіологічно. Ми щиро вдячні фонду за цей цінний подарунок», сказала Ганна, в. о. завідувачки відділення новонароджених.

Апарат СРАР-терапії, як стартова дихальна підтримка ще з пологової зали, не дозволяє легеням змикатися під час видиху та блокувати надходження кисню. Це захищає їх від травматизації, дозволяє поступово «дозрівати», зменшує кількість ускладнень. Для подачі суміші у дихальні шляхи використовуються канюлі, розміри яких розраховані на використання у немовлят, починаючи з маси тіла від 500 гр. Щомісячно у пологовому народжується близько сотні дітей, з них 8-10 дітей є маловаговими та потребують початкової реанімації ще у пологовій залі.

«Очолюючи громадську організацію «Проект Кешер в Україні», я впродовж багатьох років спостерігаю, як органічно будуються довіра та взаємовідносини між нашою командою та пологовим будинком. У Дніпрі ми активно співпрацюємо у рамках проєкта «Мама для мами», мета якого – запобігання післяпологовій депресії та психологічна підтримка матусь з новонародженими. Тепер вже нова організація – наш благодійний фонд, який був заснований навесні 2022 року – долучається до підтримки жінок. Ми щасливі, що ця новітня технологія працюватиме у пологовому і збереже життя та здоров’я маленьких українців. Це завжди, і особливо сьогодні, є найголовнішим», – прокоментувала Влада Недак, директорка «Проекту Кешер в Україні», засновниця фонду «Жіночі можливості».

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 1. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті