Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Чт, 25 квітня 2024
10:20

GORODСКОЙ ДОЗОР

Розваги дівчинки на шкільній перерві призвели до серйозних наслідків.

30.10.2020 14:46

В середині жовтня на телефон гарячої лінії «102» було здійснено повідомлення про мінування однієї із шкіл Дніпра. Лже-мінером виявилась звичайна дівчинка, учениця 3 класу цієї школи, яка на перерві вирішила порозважатися з друзями зробивши декілька викликів зі свого мобільного до правоохоронних органів. У ході проведення оперативно-розшукових заходів районним відділом Національної поліції у взаємодії зі спецслужбою було одразу встановлено автора та місце, звідки було здійснено анонімне повідомлення. Всі виклики, в тому числі й анонімного характеру завжди перевіряються, оскільки такий виклик завжди несе ризик реальної загрози населенню, особливо коли такі повідомлення пов’язані з закладами навчання чи розвитку дітей. В даному випадку виключень не було. До школи відразу було направлено швидку, 4 автомобілі ДСНС, вибухотехніків з кінологами й проведено повну евакуацію та обстеження приміщень школи, в ході якого наявність вибухових чи небезпечних для життя та здоров’я пристроїв або предметів не підтвердилась. Вже в присутності батьків і психолога дівчинка пояснила що навіть не могла подумати до яких наслідків призведе її витівка.
Навіть юний вік маленької телефонної терористки не став на заваді для притягнення до відповідальності. Батькам звісно ж було складено протокол за ст. 184 КУпАП, а саме ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення навчання та виховання неповнолітньої дитини, а також батьки зобов’язані відшкодувати державі збитки, які пов’язані з обстеженням приміщень та прилеглої території службами.
Якщо особа, яка здійснила завідомо неправдиве повідомлення вже досягла віку кримінальної відповідальності то до неї застосовуються положення Кримінального кодексу України, зокрема ст.ст. 258 (терористичний акт, чи погроза вчинення вибуху, підпалу, застосування зброї, що створюють небезпеку для життя чи здоров’я людини, з метою залякування чи порушення громадської безпеки, залякування населення) та 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). І тоді це вже не невинні дитячі «шалості» з метою зірвати уроки, а вчинок, який може поставити чорну пляму на життєвому шляху.
В сучасному інформаційному світі дуже важко залишитись непомітним у випадку порушення законодавства тим паче здійснення тяжких чи особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки. За статистикою 2020 року 96% анонімних телефонних повідомлень розкриваються, й у перші півгодини після повідомлення, зловмисник встановлюється та затримується.
Пам’ятайте, що, набираючи номер «102» і повідомляючи неправду про злочин, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо ризикуєте життям оточуючих, відволікаючи правоохоронні органи від надання допомоги тим хто її реально потребує.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Про зрадників та патріотів

27.07.2020 17:40

Ще не пройшла навіть одна доба з початку чергового «припинення вогню», а у багатьох «псевдопатріотів» зрада вже стікає стрімкими потоками по дорогим штаням.
Одіозний громадсько-політичний діяч Дніпропетровщини Андрій Денисенко закликає громадян міста Дніпро виходити на акції протестів під ОПУ та Дніпропетровську ОДА 27 липня та «боротися з ненажерною сараною», як вказано на його сторінці у FB (більш адекватних причин/вимог/претензій знайти не вдалося).
Це і не дивно, вважаючи на те, ким є насправді Денисенко та в інтересах яких олігархічно-кримінальних кланів він працює. Тільки ледащий не знає, хто таких Андрій Сергійович! Це саме той Денисенко, який починав свою так звану «громадсько-політичну кар’єру» із участі в ОЗУ, яка спеціалізувалась на викраденні людей, залякуванні підприємців та рейдерства. Одним з останніх прикладів протизаконної діяльності Денисенка стала контрабанда товарів через лінію розмежування з сепаратистами, коли його підлеглий Денис Гордєєв вбив співробітника СБУ, який намагався перешкодити вивозу горілчаних виробів до ДНР.
Навіть ставши народним депутатом України Денисенко був не спроможний виконувати свої безпосередні обов’язки та долучитися до законотворчої діяльності в інтересах українців. За час своєї каденції він був присутній лише на 73 засіданнях з 557, виконав лише 6 своїх передвиборчих обіцянок із 28, не голосував майже ні за один із законопроектів про державну підтримку учасників АТО, хоча це була його головна патріотична обіцянка своїм виборцям і головний наратив його громадської діяльності.
Ця особа на кожному кроці кричить про підтримку наших воїнів в АТО/ООС, а коли дійшло до діла – голосував проти, «только бізнес, нічого лічного». Бізнес і піар на крові, це основна мета Денисенка та його оточення.
А тепер, коли його викинули із усіх політичних партій та громадських організацій, а «їсти хочеться» - він почав заробляти організовуючи мітинги та протести проти будь-чого та будь-кого «під ключ», аби платили гроші. Без принципів, без ідеї, без совісті. Тим паче, коли у країні йде справжня війна – створювати та провокувати внутрішні конфлікти в державі, це не просто низько, це справжній злочин.
Тому, думайте своєю головою хто і куди вас запрошує. Дізнайтеся спочатку більше про цих «псевдопатріотів», а потім приймайте рішення йти на це збіговисько чи ні.
На підтвердження моїх слів щодо відношення Денисенка до корупційної діяльності достатньо навмання здійснити пошук з відкритих джерел інформації та проаналізувати декларацію колишнього народного депутата. За час своєї каденції, Денисенко заробив більше двохсот тисяч доларів, а його сімейство обзавелося декількома земельними ділянками та квартирами в елітних районах Києва та Дніпра. Якщо мені не зраджує пам'ять, то офіційна заробітна платня народного депутата складає близько 30 тисяч гривень. Тоді напрошується питання: звідки кошти та яке у них походження? Відповідь проста! Корупція, корупція і ще раз корупція!!!
І на останок, ще одне… Під час своїх проплачених мітингів, Денисенко неодноразово розказує про свої героїчні здобутки під час війни з агресором на Донбасі. Так ось, від імені всіх захисників України, які боронили нашу країну від Росії та сепаратистів заявляю: Денисенко не має ні якого відношення до участі у АТО та ООС. Максимум на що спромігся Денисенко на Донбаській землі, так це зустрічатися зі своїми компаньйонами по контрабандному бізнесу у мирних від війни прифронтових містах та селах, щоб розділити гроші серед бандитів та тих, хто наплював на честь та гідність чесного військовослужбовця ЗСУ та патріота України.
Я розумію, що під патріотичними гаслами дехто з Вас може відвідати мітинг за участю Денисенка, але ви повинні розуміти, що кінцевою метою Андрія є не захист національних інтересів України, а лише піар на крові, за який Денисенко отримує гроші з метою дестабілізації громадсько-політичної ситуації у Дніпрі та Україні в цілому.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Что делать, если Вы обнаружили на улице взрывоопасный предмет: инструкция от спасателей

04.03.2020 17:35


Что делать, если Вы обнаружили на улице взрывоопасный предмет: инструкция от спасателей
Начальник сектора гуманитарного разминирования ГУ ГСЧС Украины в Днепропетровской области Андрей Моторя рассказал, в каком порядке следует действовать при обнаружении подозрительного предмета.

Об этом стало известно на пресс-конференции в ИА «МОСТ-ДНЕПР».

«Рекомендации в случае обнаружения подозрительных предметов:
1) не прикасаться, не сдвигать с места;

2) обозначить место расположения предмета подручными средствами или оградить его;

3) по возможности предупредить про подозрительный предмет людей, которые находятся рядом;

4) не использовать открытый огонь, не курить рядом с местом нахождения предмета;

5) отвести на безопасное расстояние детей и животных, не оставлять их без присмотра рядом с предметом;

6) сообщить о месте и обстоятельствах обнаружения подозрительного предмета полиции и местному подразделению спасателей;

7) ожидать вблизи места обнаружения специалистов.

Категорически запрещено:
· поднимать, двигать, кидать и разбирать взрывоопасный предмет;

· бить по корпусу или взрывателю;

· закапывать в землю или бросать предмет в воду;

· обрывать, трогать провода в предмете;

· брать в руки и класть в карман, сумку;

· собирать и сдавать взрывоопасные предметы на металлолом;

· бросать в костер или разводить огонь, курить вблизи подозрительного предмета;

· поджигать взрывное вещество в не полностью уничтоженных боеприпасах;

· приносить любые взрывоопасные предметы в места скопления людей.

Напомним, ранее мы сообщали, что 29 февраля на бульваре Рубиновый, 5 во дворе многоэтажки произошел взрыв. В результате происшествия 8-летний мальчик получил тяжелые травмы. Сейчас ребенок находится в тяжелом стабильном в реанимации областной детской клинической больницы.

Читайте новости МОСТ-Днепр в социальной сети Facebook

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 6. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 2 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті