Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Чт, 28 березня 2024
22:35

GORODСКОЙ ДОЗОР

Всеукраїнська тематична соціальна акція "Я ТЕБЕ БАЧУ"

18.10.2019 18:20

Цієї п'ятниці, 18 жовтня, у Дніпропетровському коледжі культури і мистецтв відбулася Всеукраїнська тематична акція “Я тебе бачу” щодо безпеки руху пішоходів у нічний час. Її організували студентка заочного відділення спец. Режисура-Кринична Анастасія, педагог-Луговська Людмила Іванівна та заступник директора по внекласній роботі- Кубачєва Вікторія Анатоліївна.
Головною метою акції було привернення уваги студентів до питання безпеки пішоходів на дорогах в темну пору доби. Ця тема є досить актуальною для студентів, бо більшість з них проживає у гуртожитку. Гуртожиток і коледж знаходяться на різних берегах Дніпра. І студенти часто повертаються додому у темну пору доби. На шляху від зупинки до гуртожитку не всюди є ліхтарі, а це є небезпечно для студентів, як для пішоходів.
У фойє коледжу зібралися студенти та педагога коледжу.
Захід розпочався з лекції на тему акції і чому студенти зобов'язані турбуватися про власну безпеку та свою видимість у вечірній час.
Та найбільше до вподоби студентам став майстер-клас з виготовлення флікерів, що містять світловідбиваючу плівку. Таких “проблисних” брелоків, впродовж 2 годин акції було виготовлено понад 304 шт, з них 80 флікерів було зроблено 3 соціальним реабіліційним центрам м. Дніпро. Для їх створення використовували фоаміран, спеціальну плівку, жгут та інші підручні матеріали, а на виготовлення одного такого флікера потрібно було менше 7 хвилин. Проте навіть така дрібничка, розміщена на рюкзаці, портфелі, сумці, куртці або джинсах робить пішохода чи велосипедиста більш видимим у вечірній час. При їзді з ближнім світлом відстань, при якій можна помітити пішохода 25—30 метрів, а якщо у людини є флікер, то вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з включеним дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів!
Саме тому важливо, щоб такі акції пройшли в різних куточках України.
Наприкінці заходу, організатори цієї акції подякували адміністрацію коледжу за підримку цієї ініціативи, компанії “Пластікс-Україна” за надання світловідбивної плівки, мережу магазинів Аврора за спонсорську допомогу на матеріали.
Також висловили сподівання, що студенти будуть більше дбати про свою безпеку.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 1. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті