Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вс, 05 мая 2024
04:32

ШТТЛ

Посмотреть афишу: ШТТЛ Драма

Україна, Франція, 2022, 🕓 114 min


Реж.: Аді Волтер
✩✩✩: Мойше Лобел, Сол Рубінек, Анісія Стасевич, Петро Ніньовський, Антуан Міллет, Валерія Шпак, Олександр Єременко

Червень 1941 року. У єврейському штетлі на Львівщині повним ходом йдуть приготування до весілля сина м’ясника і доньки рабина. Інтрига цієї, здавалося б, звичайної події полягає в тому, що наречена Юна любить іншого і він, Мендель… планує її викрадення. Водночас до штетла наближається нацистський ескадрон смерті.

У стрічці, спільного виробництва України та Франції, розвивається історія єврейського поселення на Львівщині біля кордону з Польщею. Події охоплюють одну добу 21 червня 1941 року напередодні вторгнення фашистів на територію України.

Назва фільму означає «містечко» на їдиш. Штетл – це типове єврейське поселення, яке існувало у Східній Європі до Другої світової війни. Режисер Аді Волтер прибрав з назви літеру «Е» – її відсутність якої символізує порожнечу, з якою стикаються герої стрічки.

Історична драма «ШТТЛ» є першою українською стрічкою, яка знята за технологією одного кадру (коли глядач не бачить монтажних склейок), у копродукції з французькими партнерами.

Українська прем'єра фільму відбулася в серпні в межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю у Чернівцях. До цього «ШТТЛ» вже встиг завоювати любов міжнародного глядача на провідних кінофестивалях: зокрема, фільм отримав приз глядацьких симпатій на Римському міжнародному кінофестивалі, брав участь в конкурсі London Film Festival, здобув нагороди «Найкращий художній фільм» на Berlin Jewish Film Festival та «Найкращий режисер-дебютант» на Atlanta Jewish Film Festival.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте