Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 27 апреля 2024
01:42

Construction festival VI

Construction festival VI

Фестиваль

Фестиваль сучасного мистецтва та музики «Конструкція» вже вшосте відбудеться у місті Дніпро.

Цьогорічний фестиваль створюється у колаборації з міжнародними партнерами – фестивалем комп'ютерного мистецтва CYNETART з Дрездена та платформою інноваційної музики та аудіовізуального мистецтва в Європі SHAPE.

Цього року ми запрошуємо учасників із Чехії, Великобританії, США, Франції, Німеччини, Японії, Австрії, В'єтнаму та України. Три дні сучасного мистецтва, концертів, перформансів, лекцій, освітніх воркшопів та вечірок. Спільна програма фестивалю КОНСТРУКЦІЯ VI та CYNETART пройде в історичній будівлі, яка в майбутньому стане Центром сучасної культури в Дніпрі.

З 2014 року в центрі уваги нашої команди було сучасне мистецтво як медіум для розвитку спільнот. Ми обирали проекти, які б допомагали виявити нові зв’язки, потенціали та енергію до дії. Так з’явився фестиваль “Конструкція” про цінні точки на мапі Дніпра, про творчих людей, які хочуть залишатися в місті, та нові можливості для культури. Фестиваль щороку об’єднує 40-60 митців у міжнародну спільноту. “Конструкція” — про мрію та нову реальність, яку ми щороку створюємо на один тиждень в культурному просторі міста. Ми демонструємо, як інакше можуть жити філармонія, бібліотека, планетарій, акваріум, острів, музей, занедбаний палац культури чи колишня фабрика. Наші митці виходять в публічний простір, щоб провокувати, викликати на діалог, вільно висловлюватись і заявляти про суспільні потреби. Щороку більше 20 іноземних митців відкривають для себе Дніпро та Схід України, а потім запрошують сюди колег і рекомендують фестиваль.

У 2019 році фестиваль “Конструкція” відбудеться 7-9 червня і стане одним з етапів реновації Центру сучасної культури в Дніпрі.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 7 червня 2019 року о 18:00 в приміщенні майбутнього Центру сучасної культури в Дніпрі за адресою Крутогірний узвіз, 21.

Розпочнеться фестиваль виставкою сучасного мистецтва “Ownership/Власність” за участі українських митців Oksana Kazmina + Anatoliy Belov, Nikolay Karabinovich, Daniil Galkin, Sasha Kurmaz, Evgen Gordeev, Mitya Churikov. У вечірній програмі Performance screening The Last Day of Mankind від Theaterlabor. Також в рамках Конструкції відбудеться допрем’єрні покази фільму про готель Парус “Concrete and Unclear” від художнього колективу Fantastic Little Splash.

Музична програма цьогорічного фестивалю складається з концертів електронної та експериментальної музики, вечірок за участі Patten (Великобританія), Guido Mobius (Німеччина), Touchie Touchie (Чехія), SiedlCao (Австрія/В’єтнам), Hatis Noit (Японія), Lyra Pramuk (США), Mika Oki (Франція/Японія), Avsluta (Чехія) та українських Chillera, Nikolaienko/Prutkin, Vachoka, MC Brehunets and his magic band, Ksztalt, I, iteration, Deme, Ø56, Lasta, Amistad, Roman Slavka, Naboka.

Освітня програма включає лекції, воркшопи, дискусії та презентації з сучасного мистецтва, музики та архітектури. На гостей фестивалю чекають воркшоп з вивчення створення звуку та історії електронних музичних інструментів, ідеї та мотивації, що стоять за ними від засновниці “Synth Library Prague” Mary C (Чехія), воркшоп під назвою “Це музика або мистецтво?” від  Gregor Siedl (Австрія) і Cao Thanh Lan (В’єтнам) та лекції в рамках освітнього інтенсиву Youth-Active-City від Guido Mobius (Німеччина) на тему “Піар незалежних фестивалів та селф-піар для артистів”. Дмитро Ніколаєнко та Дмитро Пруткін презентують новий архівний лейбл “Шукай”, який займається поверненням до життя втрачених записів з 60-90-х років — радянської музики для фільмів, телебачення, бібліотечної музики.

Також в програмі воркшоп від Харківської школи архітектури та “Міські реформи”, презентація книги "Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991" від співавтора книги Олексія Бикова, та прем’єра фільму про готель Парус “Concrete and Unclear” від художнього колективу Fantastic Little Splash. В рамках освітньої програми також відбудеться панельна дискусія на тему: “Простори та об’єкти: покинуті, незавершені, забуті. Власність та відповідальність”.

Історія фестивалю:

Фестиваль Конструкція був створений групою друзів 5 років тому в мецці промисловості та ракетного будівництва. Дніпро — ідеальне місто для сучасного мистецтва та музики. Це культурна пустеля з індустріальним та пострадянським духом, незавершеними будівлями, забутими просторами та синдромом "закритого міста". Фестиваль поєднує в собі теми містобудови та соціокультурного розвитку, ставить на меті пожвавлення діалогу навколо творчих потреб людей, що живуть в постіндустріальних та пострадянських містах.

Протягом п’яти минулих фестивалів було задіяно 50 локації Дніпра: залізничний вокзал «Південний», Планетарій, Акваріум, Ботанічний сад, Будинок органної та камерної музики, Дніпровську філармонію, Палац Ілліча, Фабрику ім. Володарського, музей «Літературне Придніпров'я», Палац Студентів, Наукова бібліотека ДНУ та багато інших. Понад 150 учасників з України, країн ЄС, США, Японії презентували перформанси, інсталяції, художні та музичні проекти, ділились досвідом і надихали своїми вдалими культурно-освітніми практиками.

Незважаючи на статус розвиненого промислового та бізнесового міста, Дніпро має великі прогалини у сфері культури. Починаючи з 2008 року, стрімко знижується кількість населення, в основному - за рахунок активного, молодого, творчого. Креативний клас – музиканти, митці, дизайнери, менеджери культури – полишають місто в пошуках об’єднаних спільнот, які забезпечать сприятливе середовище для самовираження та міцну мережу корисних контактів.

Розуміючи природність тенденції до мобільності, ми все ж намагаємось робити проекти, які гуртуватимуть креативних людей та створюватимуть лояльність до міста. Тому ми вирішили створити постійну платформу – Центр сучасної культури в Дніпрі/Dnipro Center for Contemporary Culture, де головними напрямками діяльності будуть сучасне мистецтво та освіта, інноваційні цифрові технологій та міжнародні зв’язки. Вищою метою є використання креативного потенціалу для розвитку економіки, зменшення відтоку творчої молоді з Дніпра та формування сталих спільнот.

Ми плануємо створити культурну інституцію міжнародного рівня, де б під одним дахом поєднувались сучасне мистецтво та нові технології, школа та творча лабораторія. Центр сучасної культури стане мультифункціональним публічним простором, який включатиме галерею для виставок, івент-простір для зустрічей, музики та театру, лекторій, медіа-зону, сучасну бібліотеку, офіси для культурних інституцій, майстерні для митців, кафе та хостел.

Проект буде реалізовано у співпраці з європейськими культурними інституціями, які діють на території України, та групою партнерів з громадськості та бізнесу. Поєднавши наші цілі та ресурси, ми зможемо повернути до життя історичну будівлю і надати простір для синергії культурних ініціатив. “Культура Медіальна” з проектом Центру сучасної культури в Дніпрі стала одним з трьох переможців в програмі TEH Startup Support Programme, розробленої, щоб допомогти в розвитку новим культурним просторам у Східній Європі.

Фестиваль «Конструкція» організований «Культура Медіальна» відбудеться у партнерстві з: CYNETART festival, Програмою Креативна Європа, SHAPE platform, Чеським центром в Києві, Австрійським культурним форумом, галереєю Артсвіт та митцівнею Модуль.

Детальна інформація про фестиваль - на нашому сайті www.constructionfest.com

Наша сторінка на Facebook: https://www.facebook.com/constructionfestival/

Mail: info@kulturamedialna.org






Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте