Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
09:54

Виставка «Художники Дніпра – учасники Другої світової…»

Виставка «Художники Дніпра – учасники Другої світової…»

Живопись

У ці дні у Будинку мистецтв ми згадуємо наших земляків воїнів- художників, на долю яких випали страшні будні війни і які наближали Перемогу над фашизмом під час Другої світової. До Дня Перемоги приурочена виставка художніх творів, що відкриється в Будинку мистецтв  3 травня о 13.30.

У експозиції представлено  38 робіт відомих українських художників, що пройшли всі лихоліття війни і багато років радували нас-своїх земляків красою світу. Запрошуємо вас згадати, а тих, хто не знає познайомитись з творами народних художників України Петра Магра і Михайла Кокіна, заслужених художників України Миколи Родзіна і Володимира Жугана. Ці художники зобразили на своїх полотнах не лише батальні сцени, героїчні подвиги,  людину на війні, але й своє замилування рідною природою, людською працею та її плідними результатами.

У біографії цих художників багато сторінок, пов’язаних з війною.

Народний художник Михайло Кокін у 1937 році вступив до Дніпропетровського художнього училища, але закінчити його не дала війна. Михайло йде на фронт, бере участь в боях на Кавказі, під Сталінградом, на Курській дузі. Був важко поранений, після лікування повернувся на фронт і пройшов з боями всю Європу. Закінчив війну в званні капітана, був нагороджений двома орденами Великої Вітчизняної війни І та П ступеню, орденом Червоної зірки, багатьма медалями.

Народний художник Петро Магро - воїн, що пройшов війну у складі І-ї Повітряної Армії від першого дня 22 червня до перемоги, став для своїх колег-сучасників еталоном подвижництва, мірою чесності та скромності. Нагороджений орденом Великої Вітчизняної війни П ступеню.

Заслужений художник  Микола Родзін у 1941 році добровольцем вступив до винищувального батальйону, навчався у військовому училищі, був на фронті. Після поранення 1945 року повернувся до Дніпропетровська і продовжив навчання в художньому училищі.

Заслужений художник Володимир Жуган у віці 18 років пішов на фронт, а вже по війні вступив до Дніпропетровького державного художнього училища, яке закінчив у 1950 році.

Виставка «Художники Дніпра – учасники Другої світової…» - наша шана і пам’ять про тих, хто боровся і завоював нам мирне життя.

Переглянути виставку можна до 24 травня.




 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте