Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 08 мая 2024
08:08

Лекція Олени Годенко-Наконечної “Цюрих і міжнародний рух Дада / Дюшан / Перехід до реді-мейду”

Лекція Олени Годенко-Наконечної “Цюрих і міжнародний рух Дада / Дюшан / Перехід до реді-мейду”

Лекция

24 квітня запрошуємо до галереї Артсвіт на лекцію Олени Годенко-Наконечної “Цюрих і міжнародний рух Дада / Дюшан / Перехід до реді-мейду”.

Заманливо з висоти нашого часу осягнути логіку розвитку модернізму, зокрема в 1910-х роках, коли нові мистецькі практики «дада» заступили попередні експерименти з формою. Привабливою залишається й одіозна постать Марселя Дюшана з його гаслом «смерть живопису».

У нашій оповіді постануть імена двох його братів та конфлікт з кубістами «групи Пюто», дружба з Франсісом Пікабіа та провокативні мистецькі об’єкти (зокрема знаменитий «Фонтан» як привід замислитись над взаємодією утилітарного та естетичного, предметом споживання та мистецтвом). Окрема сторінка – виникнення дадаїзму як напрямку на базі декількох міст – від Цюріха і Берліна до Нью-Йорка, анархічні атаки на буржуазне мистецтво та епатаж публіки, пародії та буфонада, перехід до політичних практик та використання фотомонтажу.

У зоні нашої зацікавленості – ідеї «дада» і коротка історія існування цього напрямку; перформанси в цюріхському «Кабаре Вольтер» і роль жінок-художниць, учасниць руху дада; коло митців-учасників руху, зокрема постаті художників Ганса Арпа, Джона Гартвільда, Курта Швіттерса, поетів Трістана Тцари, автора «Маніфеста Дада» і Гуго Балля, кінематографістів та ін.

“Цюрих і міжнародний рух Дада / Дюшан / Перехід до реді-мейду” - п'ята лекція курсу Олени Годенко-Наконечної "Візуальне мистецтво від модерну до модернізму – крізь призму культурної репрезентації (І чверть ХХ ст.)".

Авторка лекційного курсу (лекторка): Олена Годенко-Наконечна, кандидатка мистецтвознавства, професорка НТУ «Дніпровська політехніка».

Тел. 0957993535

*В титулі події використано світлину, де Марсель Дюшан поруч зі своєю роботою Фонтан, 1917 р.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте