Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
10:01

Виставка «Собори наших душ»

Посмотреть афишу: Виставка «Собори наших душ» Графика, Живопись

Виставка проводиться з метою піднесення рівня громадянсько-патріотичного й естетичного виховання дітей та учнівської молоді засобами образотворчого мистецтва, популяризації творчості юних художників у рік відзначення 205-ї річниці від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

Організатори виставки – департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради».

Експозиція виставки представляє 61 дитячу роботу – це роботи переможців обласного конкурсу юних художників «Собори наших душ».

Конкурс був проведений протягом листопада 2018 – лютого 2019 рр. за номінаціями «Живопис», «Нетрадиційний живопис», «Графіка», «Комп’ютерна графіка». У ІІ (обласному) етапі конкурсу взяли участь 510 юних художників віком від 6 до 18 років майже з усіх регіонів області, які представили 778 образотворчих робіт. Цікаві конкурсні колекції надійшли з міст Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Павлоград, Новомосковськ, Жовті Води, Синельниково, Тернівка, Марганець, з Софіївського, Верхньодніпровського, Дніпровського, Криничанського, Магдалинівського, Павлоградського, Покровського, Синельниківського, Томаківського, Юріївського районів. Компетентне кваліфіковане журі відзначило високий рівень більшості конкурсних робіт.

Роботи виконані у різних техніках, різні за темами – це пейзажі, натюрморти і портрети, це люди різних професій, казкові герої, домашні улюбленці, сюжети з життя і фантастика. Жодна з робіт нікого не залишить байдужим. У кожну роботу юні творці вклали часточку душі, щоб глядачі також змогли побачити навколишній світ яскравим та радісним. Саме про такий світ, таку Україну мріяв великий Кобзар, якому багато юних художників присвятили свої роботи.

Весна – це час, коли люди, втомлені від холоду та темряви, ніби просинаються і починають бачити, що світ навколо них поволі стає чарівним та різнобарвним. Саме таким завжди бачать його маленькі митці. Вони наче закликають своїми творами весну, змагаються між собою – хто веселіший, хто ніжніший, хто уважніший до природи, людей, птахів та тварин. Роботи – наче маленькі дверцята у світи, де панує фантазія, казка, радість. Твори більш дорослих авторів вражають майстерним виконанням, доволі складними та оригінальними композиційними та колористичними рішеннями.

У рамках відкриття Виставки відбудеться урочисте нагородження переможців обласного конкурсу юних художників «Собори наших душ».

Художній керівник «ДОДЮК «Веснянка» ДОР» С.М. Кольцова.








  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте