Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
09:11

Літературне мистецтво: сучасні тенденції розвитку

Літературне мистецтво: сучасні тенденції розвитку

Лекция

16 СІЧНЯ - "Тенденції розвитку сучасної української і зарубіжної літератури"

Сучасна література стрімко змінюється і розвивається. Однією з найбільш глобальних змін є наближення літератури до кінематографу. Завдяки цьому книга стає кінематографічною, а кіно – філософським. Стала зовсім іншою базова композиція літературного тексту, змінилися функції описів, інакше монтуються сюжетні лінії, а для читачів надзвичайно важливо, очима якого персонажа автор пропонує бачити ту чи іншу подію.
Всі ці процеси стосуються не лише самої літератури, але й змінюють читацькі аудиторії. Під час лекції ми будемо аналізувати, що відбувається з літературою в Україні та світі, і як ці зміни впливають на читачів.

23 СІЧНЯ - "Гендерні стереотипи у літературі".

Стереотип є особливою конструкцією, якою людина несвідомо користується, щоб сформувати думку про щось, або взагалі, не думаючи, приймає стереотипну поведінку. Стереотипи бувають різні, та всі вони діють за принципами інформаційних вірусів свідомості і можуть повністю підкорити собі людину.
Під час лекції на прикладі надзвичайно розповсюджених гендерних стереотипів ми будемо вчитися виявляти стереотипи у текстах, аналізувати їхній потенційний вплив і боротися з ним.

30 СІЧНЯ - "Сучасна українська література для дітей та юнацтва"

У сучасній Україні з кожним роком з’являється все більше цікавих книг для дітей та юнацтва, які можуть не лише розважати, але насамперед розвивають особистість дитини.
В лекції дається огляд провідних жанрів і тем, які найцікавіше розкриваються у сучасній українській літературі.
Також ми поговоримо про те, на що насамперед треба звернути увагу батькам, щоб не дати дитині книгу, яку варто було б залишити у книгарні.

Лектор - ДЕВ‘ЯТКО Наталія
, український прозаїк, перекладач, журналіст, науковець.

Реєстрація обов'язкова!
https://goo.gl/forms/zXUJb6FsTKT6jgiz1

(067) 634 78 33
(099) 549 67 78


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте